A másfél hét múlva kezdődő Európa-bajnokságra házigazdaként készülő magyar férfi vízilabda-válogatott 10-5-re nyert a görög csapat ellen az olaszországi Cuneóban zajló nemzetközi torna szombati második fordulójában.

A magyarok – akik pénteken 15-10-re győzték le az amerikaiakat – vasárnap a házigazda világbajnok olaszokkal játszanak 12 órakor.

A magyar válogatott az Európa-bajnokságon a spanyolokkal, a törökökkel és a máltaiakkal találkozik a Duna Arénában. Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egy kvótát lehet szerezni, az európai csapatok közül az ötkarikás címvédő szerbek, a világbajnok olaszok, valamint a vb-ezüstérmes spanyolok indulása már biztos.

A vlv.hu szakportál helyszíni tudósítása szerint Märcz Tamás szövetségi kapitány a 15 fős keretből Hosnyánszky Norbertnek és a csapatkapitány Varga Dénesnek adott pihenőt, míg a kapuban Vogel Somának szavazott bizalmat.

Az első negyedben még szoros volt a csata, ezt követően azonban remekül működött a magyarok védekezése, a görögök több mint negyedóráig voltak gólképtelenek. A magyar csapat ezt kihasználva fokozatosan lépett el és sima győzelmet aratott.

"Összeszedett, jó védekezés volt itt ma és ennek nagyon örülök. Játszottunk olyan új taktikai elemet, amit nagyjából először próbáltunk ki meccsen és jól működött"

- fogalmazott a lefújás után Märcz Tamás a vlv.hu szakportálnak. Hozzátette, úgy érezte, egész meccsen jól uralták a játékot, ez pedig pozitív, mert a "görögöket legyőzni sosem könnyű".

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.