A Forma–1-es mezőny tagjai a hátát nézik a futamokon, sohasem előzik meg a pilótát, aki immár húsz éve vezeti a biztonsági autót.

A német Bernd Mayländer a Top 50 magyar autóversenyző gálán válaszolt a Blikk kérdéseire. A munkájáról elmondta, tudnia kell, hogy mi történik mögötte, értenie és ismernie kell a pilótákat, és fontos, hogy maximálisan a saját feladatára koncentráljon, miután azonban hosszú ideig ő maga is autóversenyző volt, így ezek nem okoznak gondot.

A szakember az emlékezetes versenyek közül a 2011-es Kanadai Nagydíjat említette, ahol a statisztikák szerint a teljes táv negyvenhat százalékában ő állt a mezőny élén.

Arról is beszélt, hogy a 90-es évek eleje óta rendszeresen jár Magyarországra az F1, a Porsche Szuperkupa és más futamok miatt. Alig egyórányi repülőútra van Stuttgarttól, ahol a családjával él, hamar odaér, így szinte hazai pályaként kezeli a Hungaroringet.

Budapest csodálatos város, a pálya remek, az emberek pedig hihetetlenül nyitottak és barátságosak

– fogalmazott Bernd Mayländer, akinek 2018 januárjában született ikerfiait Samunak és Bélának hívják. Azt is elmondta, hogy imád jókat enni, és a magyar konyha az egyik kedvence.

Címlapkép: Facebook/Bernd Mayländer

(blikk.hu)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
És hogy ejtik a szerencsétlennek a nevét? Szamu?
namihami
@simmering73: Mééé, talán a Belá jobb?
Nehéz pillanatokat élhetett át, amikor ezeket a neveket OTT és ODA kiötlötte.
Lepényleső
A Samu név annyira magyar,mint cirka a Béla név héber. Újság az mely ennyire éber?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.