Szilágyi Liliána nyerte a magyarok különcsatáját Pekingben, az Úszó Bajnokok Sorozata második állomásán, ahol Hosszú Katinka kedvenc számában is második lett.

Úszó Bajnokok Sorozata: Szilágyi legyőzte Hosszút, aki 200 méter vegyesen is második lett

Három magyar versenyző mérte össze erejét 200 méter pillangón a viadal második, egyben a tavaly életre hívott sorozat zárónapján: az első állomáson, a hét közepén Sencsenben Hosszú diadalmaskodott, most azonban Szilágyi 19 századdal, 2:08.37 perces idővel megelőzte háromszoros olimpiai bajnok riválisát. Szilágyit jelenleg Hosszú korábbi férje és edzője, Shane Tusup készíti fel.

A szám harmadik magyar versenyzője, az aktuális világbajnok Kapás Boglárka a negyedik lett 2:09.91 perccel.

Ami talán még Szilágyi sikerénél is nagyobb meglepetés, hogy Hosszú kedvenc számában, 200 méter vegyesen is második lett, 67 századdal kapott ki a kanadai Sydney Pickremtől. A 30 éves klasszis ebben a számban 2013. július 27. óta őrzi veretlenségét, már ami az olimpiát, a világbajnokságokat, az Európa-bajnokságokat és a világkupasorozatot illeti. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a két, embertpróbáló szám között Hosszú 100 méter háton is érdekelt volt, ahol 1:01.24-gyel negyedik lett, majd még 200 méter gyorson is rajthoz állt, de erre már nem maradt ereje, jelentős hátránnyal, 2:06.89 perccel lett negyedik.

Kozma Dominik 400 méter gyorson lett ugyancsak negyedik.

A nap zárásaként 4x100 méteres vegyes vegyesváltók küzdelmeit rendezték nemzetközi csapatok részvételével. A második helyezett négyesnek tagja volt Kapás Boglárka és Késely Ajna, a harmadiknak pedig Hosszú Katinka.

Az 1,2 millió dollár összdíjazású eseményre – amelynek első állomását a hét közepén Sencsenben rendezték – a FINA hívta meg a sportág legjobbjait.

A nagymedencés viadalon nem rendeztek előfutamokat, számonként mindössze négyen indultak, az első helyezett 10 ezer, a második 8 ezer, a harmadik 6 ezer, a negyedik 5 ezer dollárral gazdagodott.

(MTI)

21 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Gratulálok mindegyiküknek! A címre utalva, nincs ebben semmi különös. A sport erről szól, hogy a fiatal tehetségek mindig átveszik a stafétabotot az idősebbektől. Ez maga az élet rendje...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Cicamama55
Gratulálok mindegyiküknek! A címre utalva, nincs ebben semmi különös. A sport erről szól, hogy a fiatal tehetségek mindig átveszik a stafétabotot az idősebbektől. Ez maga az élet rendje...
Nyírfa
Katinka sokat akar, már túl van azon a határon, hogy örülni tudjak a győzelmeinek.
fahrenheit451
Hosszú Karinkára már most sem emlékszem szívesen, mert valami nem stimmel vele.
Később, amikor eltűnik a színről, akkor meg egyáltalán nem emlékszem rá.
Elúszni oda meg vissza, faltól-falig?
Ez normális?
luiz
2 perc 8,37 másodpercel nyert? Katinka úszott már 2:01,12 is :D Kiengedett, hogy a nyomiknak legyen egy kis sikerélménye, ennyi, nem kell ezt túl gondolni, nyomába se érhetnek
Eladott Ország
"Változik a világ: gyengül, ami erős És erős lesz, ami gyenge volt azelőtt."
division
@Eladott Ország: @Nyírfa: A sportban ez teljesen normális, a fiatalok egy idő után átveszik a stafétabotot, mivel jönnek a sérülések idővel, kell az erő, és az mindenkinél fogy ahogyan öregszik. Kár ebbe mást belelátni. Az extraligában asztaliteniszeztem én is nagyon sokáig, majd lett egy porckorong sérvem, meg valamilyen szinten odalett a csuklóm, így ma már csak hobbiszerűen űzöm. Ezt magával hozza az élsport egy idő után.
ágimami
@Cicamama55: Így igaz, de ezt Katinkának is be kellene látnia! Rengeteg érmet gyűjtött, fantasztikus sportoló, de szerintem a csúcson kellene abbahagyni.
Eladott Ország
@division: Azért a versenyszámok között nem sok ideje volt pihennie Katinkának. Ez elsősorban pénzszerző túra volt, hiszen a negyedik helyért is 5 ezer dollárt adtak.
Cicamama55
@ágimami: Érez még magában a spirituszt! :)))
Nyírfa
@division: Nem az öregedés, elhasználódás természetes folyamatáról beszélek, hanem a mohóságról, a győzelem, a hírnév, a pénz habzsolásáról. Lehet, hogy kimeríthetetlennek érzi magát, de csúnyán vissza fog ütni az önkizsákmányolása.
Sámannus
Ezért mondom én, hogy a mi focistáink mind munkakerülők, ráadásul a pohos munka nélkül árazza túl az értéküket, szemben a romákkal, akiket a bírósági ítélet kárpótláshoz juttatott. Ebből is látható micsoda aljas mocsadék van a média és a nertársak fejében.
Sámannus
@luiz: Igazad van, nem tudjuk mi a felkészülési menetrendje. és hol tart ebben. A versenyzés más mint a felkészülés egy nagyobb teljesítményre.
division
@Eladott Ország: @Nyírfa: Na igen, egy idő után van hogy a pénzszerzés már csak az ami viszi az embert, és erre rá lehet fázni könnyen, hiszen jöhet egy sérülés és akár a tolókocsi. Tudni kell mikor kell abbahagyni. Nem szerencsések ebből a szempontból pl. a kínai tornászlányok sem, akik sírva edzenek, 16 évesen világbajnokok, huszonévesen meg már alig bírnak menni. Mondjuk őket kényszerítik erre.
Rockxy
mera zorbán nemadott néki elég pézt!
Eladott Ország
@division: tegnap, 17:50; Katinka még messze van a visszavonulástól. Itt egy zsúfolt indulásnak/programnak köszönhető a kisiklás, semmi több.
Nyírfa
@Eladott Ország: Szerintem meg ez a vég kezdete. Nem tenném a tűzbe a kezem azért, hogy aratni fog az olimpián.
Nyírfa
@Eladott Ország: Nem kell sokáig várnunk, hogy kiderüljön. :)
Lepényleső
Hosszú volt csak róla hallani,üdítően hat másról is megtudni; tud úszni.
luiz
Nincs itt semilyen elverés, Katinka az olimpiára edz(melegít) Kutyáknak csont

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.