A 79 éves, háromszoros világbajnok brazil futballista egészségi állapota egyre romlik.

Depresszióval küzd, és már alig tud járni a futballegenda Pelé

Fia, Edson Cholbi Nascimento (49) szerint a legendát nagyon megviseli, hogy nehézkesen mozog, egyedül képtelen hosszabb távot megtenni gyalog, segítségre szorul, ráadásul egészségi állapota sem a legjobb.

A minden idők egyik legjobb futballistájának tartott brazil évek óta csípőproblémákkal küszködik, nyilvános szereplésein az utóbbi időszakban a legtöbbször kerekesszékben volt látható.

– Eléggé törékeny. Csípőprotézist kapott, és sajnos nem is volt ideális a rehabilitációja – magyarázta a legenda Edinho becenevű fia, amikor interjút adott a Globo televíziónak. – Akadnak gondjai a mozgásával, ami egyfajta depressziót okoz nála. Képzeljék csak el, hogy ő, akit királyként tisztelnek, és rendkívüli tekintélynek örvend világszerte, arra is képtelen, hogy egyedül sétáljon. Elég gyakran zavartan viselkedik, nem akarja elhagyni az otthonát, de szinte semmit sem kíván csinálni, ami a háza elhagyásával járna. Nagyon félénkké, visszahúzódóvá vált.

Pelének az utóbbi esztendőkben több egészségi problémája volt. Jó ideig veseproblémával kezelték kórházban, 2014-ben pedig húgyúti fertőzése okozott riadalmat, intenzív osztályra került, még az élete is veszélyben forgott, dialízisre volt szüksége. Egyetlen veséje van, korábban ugyanis a másikat bordatörése következményeként el kellett távolítani.

Forrás: Blikk

Kép: Wikimedia Commons

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
Emléxem, 17 évesen úgy focizott, hogy Szepesi sikoltozva közvetítette...nagyon tudott, sok örömet szerzett a világ fociimádóinak.

Jobbulást kívánok neki, de ebből a betegségből nincs visszaút...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.