A klub még sosem nyert BL-t, és ki kell hagyniuk a következő két évet.

Óriási a tét – BL-győzelemre pályázik a botrányos körülmények közt eltiltott Manchester City

Most vagy soha! Ezzel a felkiáltással vághat neki az angol Manchester City a spanyol Real Madrid elleni párharcnak a labdarúgó Bajnokok Ligájában, a sorozat nyolcaddöntőjében.

A manchesteriek, akik 2008 óta több mint 1 milliárd fontot (404 milliárd forintot) költöttek átigazolásokra, azért harcolnak, hogy történetük során először elhódítsák a legrangosabb európai klubtrófeát.

Erre egy darabig jó eséllyel ugyanakkor már csak a jelenlegi idényben van lehetősége a spanyol Josep Guardiola (49) által irányított gárdának. A Cityt ugyanis rendkívül komoly büntetésben részesítette a kontinens szövetsége (UEFA). A testület a pénzügyi fair play súlyos megsértése miatt a következő két szezonra kitiltotta a nemzetközi kupaporondról a csapatot. A jelentés szerint az arab tulajdonú klub vezetői 2012 és 2016 között szabálytalanul finanszírozták az egyesületet, éveken keresztül szándékosan megtévesztve az UEFA-t.

A City a Nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) fordult, fellebbezett az ítélet ellen, ám, ha az jogerőre emelkedik, a következő két idényben a gárda nem játszhat a BL-ben. A klubot menedzserként 2016 óta vezető Guardiola éppen ezért rendkívül motivált a Real ellen. Tudja, lehet, hogy több esélye nem lesz a BL-ben diadalmaskodni jelenlegi csapatával.

– Meg akarom nyerni a Bajnokok Ligáját. Erről álmodom, nagyon izgatott vagyok. A Real Madrid elleni első mérkőzés és a második találkozó közötti időszak a legfontosabb a karrieremben. Ha nem verjük meg a madridiakat, az elnök vagy a sportigazgató odajöhet hozzám, majd azt mondhatja, kirúglak

– fogalmazott szakember.

Guardiola pályafutása során először találkozik edzőként Zinédine Zidane-nal (47), a Real mesterével. A francia tréner szerint a Cityt az UEFA döntése még jobb teljesítményre sarkallja.

– Ellenfelünket motiválja majd a kizárása. Elképesztően komoly rivális vár ránk, nagyon nehéz párharcra számítok – mondta Zidane.

Forrás: Blikk

Kép: MTI/EPA/Facundo Arizabalaga

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.