A kosaras viszontagságokkal teli út után ismét családjával lehet.

Hazamenekült Olaszországból a magyar válogatott sportoló – ezt árulta el az ottani állapotokról

Véget értek Vojvoda Dávid (29) megpróbáltatásai. A válogatott kosárlabdázó hazatért Olaszországból, ahol több mint egy hónapon át a poklok poklát kellett átélnie. A Pallacanestro Reggiana légiósa drámai időszakon van túl, nagyon megviselte, hogy az északolasz régióban naponta több százan vesztették életüket a koronavírus-járvány miatt, míg ő hetekig az albérletébe bezárva élt.

– Áldatlan állapotok uralkodtak. Ha lementem a boltba, a rendőr pedig meglátott az utcán, azonnal rám parancsolt, hogy menjek haza. Semmi mást nem tudtam csinálni, csak a lakásban ültem és olvastam a szörnyű híreket. Olaszországban hat-, hét-, nyolcszáz ember hal meg naponta, borzalmas tragédia ez. – Rossz volt mindezt egyedül átélni, rendkívül megviselt a helyzet, nagyon hiányzott a családom.

A kosaras hatósági karanténban tartózkodik nagybátyja balatoni nyaralójában, kocsival utazott Magyarországra.

– Hálás vagyok a Hertz autókölcsönzőnek a segítségért. Szerencsére sima volt az út, biztonságban haza tudtam jönni. Az autópályákon szinte senki nem volt, csupán egy-két kamiont láttam – mesélte. – A szlovén határnál megmérték a testhőmérsékletemet. Mivel nem voltam lázas, nyomban továbbengedtek. Magyarországra érkezve volt némi papírmunka, megkaptam a karanténkötelezettséget jelző piros cetlit, de a határellenőrök segítőkészek voltak.

A kosárlabdázó alig várja már, hogy ismét találkozzon feleségével és kisfiával, akik Budapesten tartózkodnak.

– Majd április 18-án telik le a kéthetes karantén, akkor mehetek haza a családomhoz. Szerencsére jól vagyok, semmilyen aggasztó tünetem nincs. Egyedül tartózkodom a nagybátyám nyaralójában, nem mozdulhatok ki. A szüleim a közelben laknak, hoznak nekem ételt. A rendőrök már voltak kint, ellenőrizték, betartom-e az előírásokat. Mindent rendben találtak

– tette hozzá.

– Leginkább a kertben vagyok, de tévézem és sorozatokat is nézek. A családom távolléte a legrosszabb, de már egyre közelebb az idő, hogy találkozzunk.

Vojvoda elmondta, noha hivatalos bejelentés még nincs, szinte biztos, hogy nem folytatódnak az olasz liga jelenlegi kiírásának küzdelmei.

– A szerződésem megszűnt, a klubvezetők ugyanakkor azt mondták, visszavárnak, ha véget ér a járvány. A jövőmmel kapcsolatban még nem tudok nyilatkozni

– fogalmazott a kosaras.

Forrás: Blikk

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.