Eddig összesen 131 110 251 maszk érkezett az országba.

Megérkezett pénteken a Wizz Air századik repülőgépe, amely Kína és Magyarország között szállított egészségügyi védekezéshez szükséges eszközöket Budapestre

– közölte a külgazdasági és külügyminiszter közösségi oldalán szombaton.

Szijjártó Péter kiemelte:

eddig összesen 131 110 251 maszk, 1 928 695 izolációs köpeny, 516 280 arcvédő plexi, valamint 3062 lélegeztetőgép érkezett az országba. Ebből szombaton és az elmúlt két napon 3 millió 900 ezer maszk, 5 millió kesztyű és 384 lélegeztetőgép érkezett.

Megérkezett a Wizz Air századik repülőgépe

Bejegyzésében egy videót is megosztott, amelyben Belgrádból hazatérte után, személyesen mondott köszönetet a külügyes logisztikai munkacsoport tagjainak, a pilótáknak és a reptéri dolgozóknak

az eddigi fantasztikus teljesítményükért. Közös erőfeszítéssel mára ott tartunk, hogy az elmúlt másfél hónapban a Wizz Air gépeivel együtt összesen 130 repülőgép közlekedett a Kína és Magyarország közötti légihídon – közölte a miniszter.

A videóban Szijjártó Péter úgy fogalmazott: a járvány megmutatta azt is, hogy ha egy államnak nincsen saját teherszállítási kapacitása, akkor onnantól kezdve már szerencse kérdése, hogy tud-e kapacitást szerezni magának. Arról is beszélt, hogy a századik gép nem az utolsó, mert Magyarország hosszú távú védekezésre rendezkedik be.

Cikk- és címlapkép. MTI/Árvai Károly/kormany.hu

(MTI)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Qqberci
"384 lélegeztetőgép érkezett."

Helyesbítek: 384 horkolásgátló...
emerencia
Jó lenne, ha végre megfizethető áron lehetne megvenni legalább ffp2 vagy ffp3 (szelepes a mozgás miatt) maszkokat olyan munkahelyre, ahol nem lehetséges betartani a szociális távolságot a kollégáktól és a rengeteg idegentől műszakonként 11-12 órán keresztül. A céges ingyen sebészmaszk sajnos semmit nem ér. (Nem egészségügy, profit szféra.)
Qqberci
"384 lélegeztetőgép érkezett."

Helyesbítek: 384 horkolásgátló...
Jozefina
És hozzák a selejtes, felhasználatlan sok baromságot!!! Ezekért a kiadásokért Szijjártót keményen felelősségre kellene vonni!!!
Ábel
@Jozefina: Egy részét már viszik is a baráti országokba. Pl. a Vatikánba, hogy a rászoruló idős papok részesülhessenek belőle.
jesz
hol a cucc? mert még nem találkozni vele sem úton, sem útfélen...ez a száz repűlő szállítmány világnak elég...itt hol látható-kapható?

(gondoljunk csak bele, mekkora kőccség csak a száz repűlő fordulója)
ómió
Ez így megy, belefulladunk a maszkokba!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.