Ki hitte volna, hogy ilyen érdekes a vitorlázás?

Ezzel hozta lázba Balatonfüred a New York Times-t és az egész világsajtót

Valóságos lavinát indított el Király Zsolt a legendás vitorlázó azzal, hogy elsőként nyilatkozott arról, hogy a balatoni turizmus szereplői optimistán állnak az ide nyár elé.

Mondanivalója elsőként a megyei lapban jelent meg, majd az országos sajtó is felkapta a témát, de az egyik leghíresebb vitorlázónk nyilatkozatára felfigyeltek a nemzetközi újságírók is. Ennek köszönhető, hogy ma olyan európai és amerikai, de még szingapúri lapokban is szó volt Balatonfüredről és a vitorlázásról, mint például a Reuters vagy az USNews.

Király Zsolt szerint az emberek gondolkodásmódja megváltozott, "a kijárási korlátozások rávilágítottak arra, milyen fontos szerepe van egészségünk megőrzésében a sportnak. Ebben a pár hétben még olyanok is elkezdtek azon gondolkodni, hogy mozogniuk kellene, akik eddig teljesen inaktív életet éltek. Szerinte a versenyzők és a túravitorlások mellett, a céges csapatépítő tréningek is hamarosan megjelenhetnek a Balatonon. Mint mondta, egyre több cég áll sorba ilyen tréningre. A szervezők pedig csak arra várnak, hogy a korlátozásokat feloldják." Ez a hiteles nyilatkozat lavinát indított el a sajtóban.

Éskovács Péter, kommunikációs tanácsadó szerint a híres vitorlázó mellett, az is hozzájárult a Balatont népszerűsítő akció sikeréhez, hogy több olyan szolgáltató is csatlakozott a kampányhoz, amelyek neve garancia a minőségre. A hajós programok szervezői mellett, a híres éttermek, szállodák és világmárkákat forgalmazó cégek is bekapcsolódtak a sportot és a turizmust összekapcsoló kommunikációs kampányba.

A tanácsadó szerint lehet nemzetközi szinten is jó sajtót csinálni a magyar turizmusnak csak az kell hozzá, hogy a jó szakemberek összeálljanak. Jó példa erre az a nemezközi szinten is jegyzet magyar balett táncos, Kovács Zsolt Vencel is, aki néhány hete még a Blikk és New York Times oldalain is szerepelt az utazást népszerűsítő kampányával.

Ennek folytatása az európai szinten is neves vitorlázónk, Király Zsolt nyilatkozata, amelynek folyománya, hogy a külföldi lapok is elkezdtek foglalkozni a Balatonnal. Mint azt Éskovács Péter elmondta, most a világ egyik legnagyobb autógyártójával és a balatoni mesehőssel, Füred Kapitánnyal működnek együtt. Reméli, hogy ennek a híre is megjelenik majd a nemzetközi lapokban.

Forrás: Blikk

Kép: MTI/Varga György 

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

luiz
Emberek milliárdjainak új cipőre sincs pénze, nem, hogy vitorlásra te képmutató fasz
luiz
Emberek milliárdjainak új cipőre sincs pénze, nem, hogy vitorlásra te képmutató fasz
Zsopiale
A balatoni vitorlázás világhírű, hiszen jó könnyű vize van és sekély tó, jelentősen kisebb a közegellenállása és hullámzása, mint a tengereknek, vagy egyéb nagy tavaknak. Továbbá príma szelek szoktak lenni rajta, egyedülálló módon lehet siklani, és a látvány sem rossz, mert egy gyönyörű tó, mindig látni a buja hegyes partokat... ha nem ilyen idióta seggfej birkanép lakná a partjait, akkor akár a világ egyik legjobb helye is lehetne...
Zsopiale
@Pegero: Máris itt van egy... jelentkeztél faszarc...
namihami
A három gyereket vállaló családoknak az autóajándék mellett járhatna egy ajándék vitorlás is. Pusztán sport alapon.
Ez a reklámarc se napi munkája után járó bérből és a napi munka után él a hobbijának? Mert abból és akkor ritkán járhatna a kéklő Balaton vizére ladikálni.
ElizabethVU77
Idejе találni egy állandó bагátnőt. Sok еgуedülálló hölgу váг itt - ki​​s​sia​​.cl​ub
CarolUE88
Мa еste szabаd vagуок. Inni akаг, kattintson а linkre, hogу mеgtaláljа а prоfilomat és a tеlefonszámot -> k­­i­s­s­­t­o­k­.­­c­o­­m

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.