A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kilencven napra felfüggesztette Yves Jean-Bartot, a haiti szövetség elnökét, aki ellen vizsgálatot indítottak, mert állítólag szexuálisan zaklatott női játékosokat a közép-amerikai ország válogatottjának edzőközpontjában.

A FIFA hétfői közleménye szerint a kilencven napra szóló szankciót a szervezet etikai bizottsága rendelte el, a folyamatban lévő vizsgálat alatt Jean-Bart sem hazai, sem nemzetközi szinten nem vehet részt semmilyen futballhoz kapcsolódó aktivitásban.

A haiti szövetség elnökét – aki tagadta a vádakat – a FIFA már hétfőn tájékoztatta a döntésről.

A Jean-Bartot érintő ügyről először áprilisban a brit The Guardian írt, és az újság információi szerint az elnök a szövetség FIFA-hozzájárulással és -garanciával épült edzőközpontjában zaklatott több női játékost is.

Zaklatási botrány robbant a FIFA-ban

A vádakat az állítólagos áldozatok, azok barátai és családtagjai is megerősítették, hozzátéve, hogy Jean-Bart azzal fenyegette a futballistákat, hogy ha nemet mondanak neki, akkor kikerülhetnek a nemzeti válogatott keretéből.

Az elnök ugyanakkor azt nyilatkozta a The Guardiannek, hogy nem követett el semmit, szerinte az ügyet azért robbantották ki, hogy instabillá tegyék a haiti szövetséget, valamint az ő elnöki posztját és családi hátterét.

Cikk- és címlapkép: AFP

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.