Pedig a FIFA kiadott egy közleményt, amiben azt kérte a tagszövetségektől – így a magyartól is – hogy ezekben az esetekben ne vegyék szó szerint a szabálykönyvet.

Ahogy azt korábban mi is megírtuk, a Ferencváros csatára, Tokmac Nguen a Puskás Akadémia elleni bajnoki mérkőzésen szerzett gólja után emlékezett meg a rendőri túlkapás áldozatáról, George Floydról. A játékos a gólöröm közben felhúzta a mezét, hogy látható legyen a pólójára írt "igazságot George Floydnak" felirat. A Magyar Labdarúgó Szövetség azonban nem értékelte a gesztust, és a Fegyelmi Bizottság a legenyhébb kiszabható büntetésként írásbeli megrovásban részesítette a ruházatán viselt tiltott feliratért.

A nemzetközi futballszövetség, a FIFA később kiadott egy közleményt, amiben azt kérte a tagszövetségektől – így a magyartól is – hogy ezekben az esetekben ne vegyék szó szerint a szabálykönyvet, amelyben az áll, hogy a focisták nem fedhetnek fel olyan ruházatot, mely a gyártó lógóján kívül politikai, vallási, személyes jelmondatot, megnyilatkozást vagy képi ábrázolást, vagy hirdetést tartalmaz.

Az Index az ügyben megkereste az MLSZ-t, és megkérdezte, hogy felülvizsgálják-e a focista büntetését. A szövetség azt írta válaszában a lapnak, hogy

nem tesznek így.

Indoklást nem közölt a magyar szövetség.

Forrás: Index

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Mint köztudomású az MLSZ egy sajátos ökörkör. Semmivel nem magasabb mint az általa képviselt játék és annak szurkolói.
kokopelli
A magyarok fő labdarúgója (?),még legalább egyszer át akar utazni a Trampli-hoz,ami meghatározza
az ő hozzáállását ebben az ügyben!
ómió
Pedig bűnözőkről "megemlékezni" immár "haladó hagyomány" lett!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.