Az Újpestre 500 ezer, a Budapest Honvédra 300 ezer forintos pénzbüntetést szabott ki a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága.

Az mlsz.hu keddi híre szerint a két klubnak az egymás elleni, szombati bajnoki mérkőzésén – amelyet a házigazda újpestiek 1-0-ra nyertek – szurkolóik részéről történt rendzavarások (megbotránkoztató, obszcén kifejezések bekiabálása) miatt kell bűnhődnie. Az újpestieket ezen túl szurkolóik rasszista megnyilvánulása miatt is vétkesnek találták.

Az Újpestet és a Honvédot is százezrekre büntették meg

A kispestiek múlt pénteken egymillió forintos büntetést kaptak, amiért a Magyar Kupa – szerdán a Mezőkövesddel szemben 2-1-re megnyert – döntőjében súlyosan megsértették a sportzónára vonatkozó szabályzatot.

A fegyelmi bizottság keddi határozatában két, soron következő bajnoki mérkőzésre vonatkozóan eltiltotta a sportszakemberi tevékenységtől Szűcs Lajost. A már biztos kieső kaposváriak háromszoros válogatott, játékosként magyar és német bajnok kapusedzőjét pénteken, a Debrecen elleni idegenbeli bajnokin állította ki Farkas Ádám játékvezető.

Cikk- és címlapkép: MTI/Illyés Tibor

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.