Nem is kellett pályára lépniük.

Sosem volt még ilyen: a Liverpool megnyerte az angol bajnokságot úgy, hogy pályára sem léptek

Harminc évvel a legutóbbi angol bajnoki címe után úgy lett bajnok az egyik legpatinásabb brit klub, hogy nem is lépett pályára. A Manchester Citynek a Chelsea vendégeként kellet volna nyernie ahhoz, hogy a Liverpool ne ma este legyen matematikailag is bajnok, de nem így történt, az 2-1-es Chelsea siker pedig azt jelenti, hogy hét fordulóval a lefújás előtt Jürgen Klopp és csapata mennybe ment.

Ha a City nyer, azzal is csak halogatta volna az elkerülhetetlent: a Liverpoolnak mindössze két pontot kellett volna összeszednie a hátralevő hét meccsen, két nyomorult döntetlen és öt vereség esetén is bajnok lett volna, nem mintha ennek bármiféle jele lett volna, ugyanis Klopp csapata hatalmas fölénnyel, mindössze egy vereséggel, két döntetlennel és 28 győzelemmel vezeti a bajnokságot.

A Liverpool dominanciája lehengerlő, a második legtöbb gólt rúgták (70) és a legkevesebbet (21) kapták, és így tovább, ezt a bajnoki címet legfeljebb a koronavírus vehette volna el tőlük. Mindent a bajnokságra tettek fel, a hazai kupákból és a BL-ből is kiestek, azaz nem kerülhet döntőbe zsinórban harmadjára a Pool (tavaly ugye nyertek a Tottenham ellen, két éve a Real ellen buktak), de ezt a szurkolók közül senki nem bánja.

Nekik az a bajnoki cím kellett, amire harminc éve vágynak, és amit amióta a Premier League létezik, a Liverpool nem tudott megnyerni.

Forrás: Index

Kép: MTI/AP/Reuters pool/Phil Noble 

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Szép volt liverpudliak ! A Beatles után erre is büszkék lehettek. Bár a Beatles talán egy kicsivel több...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.