Már a bemelegítést végezte Fánosz Katelárisz, a Zalaegerszeg ciprusi válogatott játékosa, amikor úgy döntött, a rasszista megnyilvánulások miatt nem lép pályára – írja a Blikk.

Saját csapatának rasszista szurkolói miatt nem lépett pályára a ZTE futballistája
Fotó: Instagram/Fánosz Katelárisz

A kongói édasanyától származó focista az Omónia Lefkoszíasz csapatától érkezett kölcsönbe a ZTE csapatához, és mint közösségi oldalán írja, büszke fekete ember.

Már a bemelegítésünk alatt hallottam, hogy a klubom szurkolói rasszista dalokat énekelnek és huhognak az ellenfél játékosainak. Abban a pillanatban eldöntöttem, hogy lejövök a pályáról, nem melegítek tovább. Nem akartam egy percet sem szerepelni. Tisztában vagyok vele, hogy nem tudom megakadályozni ezeket a megnyilvánulásokat, de a jövőben is harcolok majd a jogainkért egészen a halálom napjáig. Nincs helye a rasszizmusnak sem a pályán, sem azon kívül

- írta Facebook-oldalán.

Sallói István, a ZTE klubigazgatója is elítéli a történteket.

Sajnos, ez az eset valóban megtörtént, a stadionban tartózkodó ötezer ember közül tíz-tizenöt lehetett az, aki elkezdett huhogni a Fehérvár játékosainak. Én magam is hallottam. Szerintem ezt inkább egyfajta cukkolásnak szánták, mintsem szándékos rasszista támadásnak, de ezzel együtt természetesen bármi ilyesfajta megnyilvánulás elítélendő

- nyilatkozta.

Sallói szerint a zalaegerszegi szurkolótábor nem kirekesztő, mert például szintén színesbőrű amerikai Ikoba is az egyik közönségkedvenc volt idén.

(Blikk)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Gauntlet
Valódi drukkerek helyett fütyölő csőcselék!
Gyütt Mönt
De hiszen befogadó nemzet vagyunk, vagy mégsem?
Gyütt Mönt
@durbincs: koma, kihúztad a gyufát. Eddig csak te támadtál, de fordult a kocka. Azt olvastam, hogy bedegeci vagy, később meg hogy nem a bede. Akkor csak a geci?
vacsi
Gyerek- és fiatalkoromban osztálytársaimmal lelkesen drukkoltunk a választott csapatunknak, tudtuk a játékosok neveit. Ma meg, szinte minden focicsapatban szép számmal játszanak idegenek is, akikhez semmi közünk, és nekik sincs közük hozzánk. Akkor itt a foci csak a pénzről szól, nem?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.