Nem rendezik meg idén az öttusázók Európa-bajnokságát, melyet eredetileg június-július fordulóján bonyolítottak volna le Székesfehérváron.

Az európai szövetség (ECMP) hosszan kivárt, de miután a nemzetközi szövetség (UIPM) az elmúlt hetekben egymás után hozta meg a törlésekről, halasztásokról szóló döntéseit a különböző korosztályok világbajnokságait illetően, várható volt, hogy a sportág kontinentális vezetői is hasonlóan foglalnak majd állást.

A hazai szövetség (MÖSZ) egyébként jelezte az ECMP-nek, hogy a koronavírus-járvány miatt kialakult bizonytalanság miatt egyre nehezebb megszervezni az eseményt.

Az Európa-bajnokságot korábban nyárról szeptemberre halasztották, de végül kiderült, hogy nincs esély az idei rendezésre. Az utazási korlátozások miatt mindenki el sem jöhetne, az pedig az esélyegyenlőséget sérti, hogy miközben egyes országokban már visszatértek a normális élethez, másokban a sportolók még edzeni sem tudnak rendesen, mert például zárva vannak az uszodák.

Az ECMP a keddi tájékoztatásában a koronavírus-járvánnyal és az azzal összefüggésben hozott korlátozó intézkedésekkel indokolta a döntést.

Az Eb-vel párhuzamosan tartották volna meg a kontinentális szövetség tisztújító kongresszusát is, de a viadal törlésével erre sem kerül sor az idén. Ugyanakkor a magyar szövetség a mostani helyett 2022-ben rendezhet majd Európa-bajnokságot.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

legott
Ki nem szarja le az öttusázókat?
Már gyerekkoromban is egy gáz banda volt ez a népség.
Öten tusáznak ötször - vagy mi?
Öttusázol, de néha nem tudod hogy melyik a jobb vagy a bal kezed?
Hülye öttusázó!
Csak egyedül vagy - és te ötször akarod?

A kurva anyád, te dolgozni nem akaró ingyenélő hulladék semmire való - sportoló!
Dög unalmas az öttusa.
Sosem szerettem.
Nincs benne... érték. Csak darálod a lehetőségeidet - hogy mi lehetnél, de valójában egy senki vagy.

Sajnállak, te szerencsétlen - aki a legtöbbet dolgozza azért, hogy egy senki legyen... maradjon!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.