Több feljelentést is tesznek.

Magyarellenes rigmusokat kántáltak a román szurkolók – óriási balhé kerekedett belőle

Az FCSB játékosai szurkolóikkal együtt magyarellenes rigmusokkal ünnepelték a Sepsi OSK elleni győzelmet a labdarúgó Román Kupa döntőjében, ezért a háromszéki klub azt kérte az illetékes hatóságoktól, hogy "hozzák meg a megfelelő büntető intézkedéseket".

A szerdán este lezajlott mérkőzés a bukaresti csapat 1-0-ás győzelmével ért véget, így 24-edszer hódította el a trófeát. A román média beszámolói szerint a FCSB játékosai a találkozó után az edzőközpontjuk bejáratánál Magyarország- és magyarellenes rigmusokat skandáltak az oda érkezett ünneplő szurkolókkal együtt. A Sepsi OSK által kiadott közlemény szerint a klub vezetősége mélységes csalódással vette tudomásul, hogy továbbra sem szűnnek a csapatot célzó idegengyűlölő, xenofób szurkolói megnyilvánulások.

A Sepsi OSK elítéli a szélsőséges megnyilvánulásokat a sport világában, és arra kéri az illetékes hatóságokat, hogy hozzák meg a megfelelő büntető intézkedéseket. A FCSB-től pedig elvárják, hogy nyilvánosan is határolódjon el az esettől.

A romániai Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat csütörtökön közölte, hogy feljelentést tesz az ügyben a román diszkriminációellenes tanácsnál, a Román és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetségnél (FIFA) is.

Forrás: MTI

Illusztráció: Pixabay

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Válaszoltak a románellenes bekiabálásokra.
És, mivel többen voltak, nyilván hangosabbak is.
A posványosi heppeningek vetése itt is beérett az aratásra.
RuthBI75
A hеlyi аnуukáкnak anоnim szехrе van szüкségüк!
Сsак üzenet, és kéгje meg, hogу baszd mеg!
-----
w­­w­­w­­.­­l­­o­­v­­e­­x­­x­­.­­c­­l­­u­­b
Gyütt Mönt
Nekünk meg van olyanunk, hogy Betyársereg, meg 64 vármegye, bibibíííí

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.