Úgy érzed, hogy hiába edzel keményen és figyelsz is az étkezésre, mégsem akar eltűnni a hasi zsír? Ha a következőket betartod, sokkal könnyebb lesz megszabadulni az úszógumitól!

Így kéne futnod, ha tényleg lapos hasat akarsz

Fotó: Unsplash

A testmozgás gyakorlatilag minden fajtája segít abban, hogy lemenjen a hastájékról a felesleg, ám nem kérdés, hogy ennek a legegyszerűbb módja a futás. Nem kell edzőtermi tagság, nem kell órarendhez igazodni, csakis egy cipő szükséges, no és persze némi elszántság. Viszont ha tényleg látni szeretnéd az eredményt, akkor fegyelmezettnek kell lenned, és figyelned kell arra, hogyan is edzel.

Kell az intenzitás

Steven McDaniels személyi edző, a floridai Beacon College fitnesz és szabadidő tevékenységek részlegének igazgatója szerint a heti ötszöri 30-60 perces közepes intenzitású edzés a legideálisabb. Az intenzitás növelésével pedig még eredményesebb lesz az edzés. Azt viszont szerinte mindenképp érdemes betartani, hogy kezdőként a sétával indíts, majd jöhet a kocogás, és csak utána a futás.

Amikor megszokja a test a futást, akkor érdemes beállítani az edzés mennyiségét és intenzitását attól függően, mennyi a súlyod és milyen edzett vagy. Ha pedig fizikailag aktív vagy, akkor érdemes növelni az edzések intenzitását ahhoz, hogy több kalóriát égess el. A kezdők azért égetnek könnyebben több kalóriát, mert az ő testük még nem szokta meg a testmozgást, a terhelést. Az edeztteknek viszont keményebb edzés szükséges a cél eléréséhez. Tehát azt javaslom, hogy a haladók rövidebb, de magasabb intenzitású intervall edzéssel próbálkozzanak, a kezdőknek a hosszabb, kiegyenlítettebb edzést ajánlom – vallja a szakember.

Mennyi az annyi?

Általában igaz az, hogy minél nagyobb valakinek a súlya, annál több kalóriát éget – ezt is érdemes figyelembe venni az edzés megtervezésekor. Ha hetente fél kilót szeretnél fogyni, zsírból, az azt jelenti, hoy heti 3500 kalóriát el kell égetned. Ahhoz, hogy kikalkuláld, neked mennyit kellene edzened, megmutatjuk, hogy egy 65 kilós nő hány kalóriát égetne el futással különböző edzettségi szinteken.

Kezdő: ha egy fél óra alatt lefutsz 4 km-t kocogással, körülbelül 250 kalóriát égetsz el, egy óra futással pedig 500 kalóriát.

Középhaladó: ha 9-10 km-t futsz le egy óra alatt, akkor nagyjából 630 kalóriát égetsz el edzés közben.

Haladó: ha 60 percen belül lefutsz 11 km-t, akkor biztos, hogy elég intenzíven edzel, és körülbelül 740 kalóriától szabadulsz meg egy óra alatt.

De ne feledd, ha a tested hozzászokik a rendszeres kocogáshoz, futáshoz, lassabban égeti a kalóriákat, ezért egy idő után mindenképp érdemes növelni az intenzitást. Emellett az erősítő edzésekkelis szuper dolgokat érhetsz el: ha növeled az izomtömegedet, gyorsabban és több kalóriát használ fel a tested, ez pedig még többet segít abban, hogy megszabadulj a hasi zsírtól!

RunnersWorld

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

DonnaOI80
Коmolу kapсsolatoкat keгes?
Сsак itt vаlós еgуedülálló lánуоk készеk keveгni!
--
w­­w­­w­­.­­l­­o­­v­­e­­x­­x­­.­­c­­l­­u­­b

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.