A Magyar Sí Szövetség csütörtöki küldöttgyűlése visszahívta a szervezet elnökét, Miklós Editet és az elnökségét. Az MSSZ-t 2018 áprilisa óta vezette Miklós Edit, egy botrányosra sikerült közgyűlésen választották meg Bajai András helyett. 

A szövetség közleményében kiemelte: a küldöttgyűlés – miután elsöprő többséggel elfogadta az elnökség szakmai beszámolóját – 28 igen, 11 nem és 6 tartózkodás ellenében visszahívta az elnökséget.

Hozzátették: ezt követően jelölő bizottságot hoznak létre, az új küldöttgyűlést pedig szeptember 11-re hívják össze.

Furcsállom, hogy a beszámolót elfogadta küldöttgyűlés, majd ennek ellenére visszahívott engem és az elnökséget

- nyilatkozta csütörtökön az MTI-nek Miklós Edit.  "Amiért elvállaltam a posztot, azt megtettem, ami a tudásomból tellett, azt véghez vittem. A sportolókért dolgoztam, olyan szakmai programot dolgoztunk ki, melynek már látszottak az eredményei, de lehet, hogy másra van szükség" – tette hozzá a világkupa-dobogós, olimpiai hetedik korábbi lesikló.

Miklós Edit a Blikknek azt mondta, értetlenül áll a történtek előtt.

Hiszen a klubok küldöttei először elfogadták a napirendet és az elnökség szakmai beszámolóját is, majd szinte a semmiből visszavonták a tisztségünket. A szövetség élén mindent megtettem az elmúlt években, és voltak eredményeink is: a síugró Vörös Virág megszerezte első világkupa-pontjait, a magyar biatlonsport szintén fejlődött, a szövetségi programoknak köszönhetően az ifjúsági alpesi sízőink is olyan eredményeket tudtak elérni, amit eddig soha

– mesélte a lapnak.

Hozzátette:

Egy pillanatra sem fordult meg a fejemben, hogy leválthatják az elnökséget, annak ellenére sem, hogy hibák természetesen mindig akadnak. Én azért vállaltam el az elnöki posztot, mert a sportolókat szerettem volna segíteni. Úgy érzem, ez sikerült is...

"Semmi előjele nem volt annak, hogy valaki a leváltásunkat szeretné. A küldöttgyűlésen elhangzottak javaslatok, amelyek inkább rosszindulatúak, mintsem előremutatóak voltak, de erre nem számítottunk."

Csak arra tudok gondolni, valakinek kell a helyem, vagy valaki más utakon akar járni, pedig én a sportolókat helyeztem előtérbe

– mondta a Blikknek.

A sportágban a történetnek komoly visszhangja volt.

Többen megkerestek, miután nyilvánosságra került a hír. Ők is megdöbbentek, s biztosítottak támogatásukról. A döntés miatt, tudom, lesznek kollégák, akik megköszönik az eddigi munkát a szövetségnél, s felmondanak... Én most biztosan szeretnék kicsit pihenni

– tette hozzá a lapnak.

Miklós Edit hosszú folyamat végén került a szövetség élére, 2018 áprilisi visszavonulása után pár nappal választották meg a posztra, ám csak annak az évnek az őszén kezdhette meg a munkát, miután a bíróság visszamenőleg bejegyezte elnöknek.

Forrás: Blikk, MTI, Index

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Már lassan minden sport szövetség élére lojális pártkatonák kerülnek.
Nem baj, ha soha világversenyen nem vettek részt, ha nem ismerik a sportolók világát. Lényeg a kormány hűség, és az eddigi "szolgálatok"!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Már lassan minden sport szövetség élére lojális pártkatonák kerülnek.
Nem baj, ha soha világversenyen nem vettek részt, ha nem ismerik a sportolók világát. Lényeg a kormány hűség, és az eddigi "szolgálatok"!
simmering73
Melyik trógernek jutott eszébe, hogy ért a síeléshez?
jesz
Egy hozzáértőtől hallottam, hogy ez a leváltott nő nem valami fínom ember...én speciel síelni sem láttam, csak egyszer hallottam valami kínosan gyenge beszélgetést a tévében.
Kookas
@simmering73: lehet hogy a szilárdnak?
Nessy
@Kookas: Garantált lavina veszélyt jelentene, ha eszébe jutna síelni!
Ma már a "szakértelem" úgy néz ki, hogy látott hegedűt, és ő már Yehudi Menuhin!
lampa laz
@Nessy: Érthetetlen az ügy mivel csíkszeredai székely lány a lelkem. És mint tudjuk, ezeket a fidesz az egekbe emelte, h ez mégis hogy eshetett meg, tényleg nagy kérdés. Bár ezeknek a férgeknek mindig van egy fontosabb, hűebb seggnyalója akit felkarolnak. Az is lehet, h nem küldte vissza a konzultációs ívet és ez a bünti érte.
Nessy
@lampa laz: Van még politikus, akinek se alapítványi, se szövetségi elnöki beosztása nincs! Ha belegondolunk egy falábú "focista" többet kap havonta!
ittott
ez egy mocskos pénzlenyúlós székely rinyagép. mi a fasznak kell nekünk síszövetség. havunk sincs, hegyünk sincs, csak olyan alig valami.
lusta
@ittott: Lenne havunk és hegyünk is, ha a Soros-bérenc felcsúti kis pocakos tolvaj zsebcézárnak a sí lenne a mániája.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.