Shane Tusup a legutóbb vele készült interjúban bevallotta, önvizsgálatot tartott.

Interjút közölt Shane Tusuppal az Eurosport Hosszabbítás nevű oldala. Az amerikai edző ebben a korábbiakhoz képest egészen más arcát is megmutatja.

Tusup, aki első tanítványával, Hosszú Katinkával minden létező címet – közte három olimpiai bajnoki aranyat – megnyert, volt Magyarországon az év edzője is, most Szilágyi Liliánát igyekszik felkészíteni a jövő nyári tokiói olimpiára.

Teljesen szétszedtük a technikát, máshogy táplálkozik, máshogy végzi az edzéseket és másfajta edzéseket is végez. Azt mondanám, hogy ilyen viszonylatban egy teljesen új Liliána született. A táplálkozási zavarai már a múlté és elképesztő, hogy mennyire profi lett. Motiváltan készül minden nap, sőt olyan is előfordult, hogy azt mondtam most ennyi elég, de ő még rá akar tenni egy lapáttal

- mondta az edző.

Arról is beszélt, hogy nem kifejezetten edzőnek tarja magát.

Mindig is hangoztattam, hogy nem kifejezetten edzőnek tartom magam, hanem egy magasabb fokozatra, egy magasabb teljesítményre sarkalló szakembernek. Csapatban gondolkodom minden egyes pillanatban és ezért a sportolót is csapattagként kezelem. Ugyanakkor a munkám is sokkal összetettebb, mint egy edző munkája. Van egy koncepcióm, ami nagyon összetett és ezt a koncepciót próbálom a sportolóim számára érthetővé és működővé tenni. A lényeg a munkabírás és a teljesítmény fokozásán van, de ezzel egyidőben én nem csak az edzésüket felügyelem és a teljesítményüket elemzem, hanem többek között a mentális felkészítésre is nagy hangsúlyt fektetek és minden más olyan összetevőre, amely csúcsra tudja juttatni őket. 

Tusup elmondása szerint előfordult, hogy a múltban nem kezelt jól bizonyos helyzeteket, de szerinte ezt a rajta lévő óriási nyomás és stressz is okozhatta. Az amerikai edző szerint bizonyos értelemben pajzsként működött olykor a viselkedése, vagy az, amit külvilágnak mutatott.

Időm volt gondolkodni, az biztos. De az önvizsgálat már korábban megtörtént. Amikor például a beszédemet magyarul felolvastam, az már egyfajta önvizsgálat volt

- nyilatkozta Tusup arról az időszakról amikor 2018 nyarán elvált Hosszú Katinkától, majd rövidebb ideig Amerikában élt.

Hogy megbántam-e valamit? Azt biztos, hogy bizonyos helyzetekben nem mentem vissza tisztázni ezt azt. Hogy nem magyaráztam el egy kávé mellett valakinek, akit esetleg megbántottam vagy a viselkedésemmel rossz szájízt hagytam benne, hogy ez nem személyes, csak egyszerűen a munka és a stressz velejárója amiért adott esetben elvesztettem a türelmemet. Ezt az esélyt elszalasztottam és ezt ma már nagyon bánom. Rossz példát mutattam, csalódást okoztam sokaknak, pedig sokkal inkább inspirálni szerettem volna az embereket

- vallotta be Tusup.

Hozzátette:

Otthonomnak tekintem Magyarországot, úgy is beszélek róla, mint a második otthonomról. Amikor valahonnan megérkezem, akkor úgy érzem, hogy haza érkezem. Egyharmadát az életemnek itt töltöttem. Ugyanakkor van bennem egy másik érzés is, kívülállónak érzem magam, mert úgy kezelnek. Egy külföldinek, akit nem igazán látnak szívesen. Furcsa érzés ez. Szeretem az országot, de szerintem az ország nem igazán szeret engem.

Forrás: eurosport.hosszabbitas.hu, Blikk, Origo

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

görbetükör
@Szeparepa2: Sajnos, nem tudlak cáfolni.
Mégpedig azért, amilyen te is vagy és még sokan mások. Hogy beszélsz te egy nőről? Teljesen fideszes-sítlusban gyalázol, alázol, nem véleményt mondasz. Sok ilyen van még sajnos ebben az országban, ezért is érünk keveset, ezért is érdemeljük meg azt a vezetést, ami van.
Mert silány lett a többség, közönséges, beletapos másokba fizikailag és morálisan is. Nincs már vélemény, csak sárdobálás. Nem lenne szabad már itt lennem, ezen a fórumon sem, mert nagyon bepiszkolódom én is tőletek. :(
Eriksson
Vajon Liliánát mivel inspirálja nagyobb teljesítményre Tusup mester? És az "országot" mivel inspirálná, hogy az jobban szeresse?
görbetükör
@Szeparepa2: Igen, pontosan ezért hagyom itt ezt a fórumot is, mert hiába rinyálok. Hiába mondom, hogy akit nem csípünk, akit nem kedvelünk, akivel nem értünk egyet, arról is lehet kulturált hangnemben írni, mint egy kultúrember.
De fidesz fan-ellenzék drukker egykutya. Mindegyik csak közönséges, mindegyik csak ocsmányul köpköd. És nem egyszerre, fokozatosan alakul ez ki. Azt hiszitek, ha mocskos szájjal írjátok a véleményt, akkor csak a másik lesz mocskos.
Nem, mind azok vagytok, akik képtelenek vagytok tisztességes vitára, érvekre és arra, hogy a másikban embert lássatok, még ha ellenszenves is.
Fidesz fanok vannak itt már mind, akár mit is írtok, mert egyformák vagytok emberileg.
Én kiszállok innen.
görbetükör
@Szeparepa2: - Lehet, hogy két különböző csapatnak drukkoltok, de egyazon lelkülettel. És én ezt a lelkületet mélységesen és engesztelhetetlenül megvetem. :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.