A teniszszövetség feljelentést tesz a volt főtitkár ellen.

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöke, Lázár János haladéktalanul büntető feljelentést tesz Richter Attila volt főtitkár ellen.

Az MTSZ honlapján olvasható, hogy a döntés az elnökségi ülésen született.

Az elnök haladéktalanul büntető feljelentést tesz Richter Attila volt főtitkár ellen, mert elnökségi határozat, fedezet és szerződött helyszín hiányában kötötte meg az EBX-IMG LLC céggel a szerződést a WTA 250-es torna magyarországi megrendezésére, egyben kéri a hatóságot, hogy vizsgálja meg a Business Networks International Ltd. és az Emotion Gmbh cégekkel ugyancsak Richter Attila volt főtitkár által kötött ügyleteket is

- áll a határozatban.

Az MTSZ egyben Richter Attila visszahívását kezdeményezi a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) és a Tennis Europe nemzetközi szervezetek tisztségviselői és bizottsági posztjairól.

Az ügy előzményeként többek között május 13-án öt elnökségi tag lemondott tisztségéről. Juhász Gábor főtitkár előzőleg jelezte, hogy a szövetség pénzügyi helyzete miatt egy teljes körű pénzügyi átvilágításra volt szükség, amelyet februárban – Richter Attila akkori főtitkár lemondása után – rendelt el az elnökség. Egy független pénzügyi tanácsadó cég április 21-én készült el az átvilágítással, melynek eredményeképpen az MTSZ 3,533 milliárd forint konszolidációs kérelmet nyújtott be a kormányhoz az Emberi Erőforrások Minisztériumán keresztül.

Márky Jenő, a Római Teniszakadémia (RTA) vezetője és a júniusi – 2014 óta Bukarestben zajló – salakpályás verseny jogtulajdonosa február elején kijelentette,

Richter Attila a felelős azért, hogy meghiúsult a február közepére tervezett magyarországi női torna megrendezése.

A szövetség júliusi rendkívül tisztújító közgyűlésén Lázár Jánost választotta meg elnöknek.

Az új elnökség arról is határozott, hogy a szövetség pénzügyi konszolidációját legkésőbb 2020. december 31-ig meg kívánja valósítani, e folyamatnak a kormánnyal történő egyeztetése tekintetében megbízza a szövetség elnökét.

Az elnökség a MOB olimpiai tagozatának tagsági képviseletéből visszahívja Szűcs Lajost volt elnököt és Juhász Gábort, és jelöli Lázár Jánost és Schmitt Grétát.

Forrás: MTI

37 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Ellened hány feljelentést lehetne tenni te hazaáruló patkány!Te semmit sem érsz hiába van 100 milliós vagyonod Te dög evő!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
ómió
@Eladott Ország:Amiről nem beszélnek, azt te majd - efftársilag - meghazudod nekünk! Ahogy itt is! A "Magyarország eladva és [email protected]", továbbá a "Magyarországot kirabolták" című "műsorszámokat" meg már kétszer is (1994-98. és 2002-2010. között) előadtátok számunkra. Ekkor - az eredetileg abszolvált 50 éves lemaradásunk mellé - még a többi kommunizmus sújtotta kelet-európai ország mezőnyében is a végére "kormányoztatok" bennünket! Hiába! Az "efftársi magasabbrendűség", az már csak ide vezet!
ómió
@Eladott Ország:Erre már megint "athinai igazságokkal" jössz? Nem volt más az efftársi hazugságlexikonban?
ómió
@Eladott Ország: Na! Az Athina Művek "újrarendezte" a Bajai Video Zrt. "dokumentációs anyagait"? És te, görényfi efftárs, melyiket "rendezted"?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.