A címvédő Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott az újonc MTK Budapest otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 2020/21-es idényének pénteki nyitómérkőzésén.

4500 néző látogatott ki az NBI szezonnyitójára
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ez volt a két csapat 216. egymás elleni összecsapása az élvonalban, 89 ferencvárosi és 78 MTK-siker mellett 49. alkalommal született döntetlen.

A kék-fehérek sorozatban négy elveszített örökrangadó után szereztek pontot ismét fővárosi riválisukkal szemben.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

MTK Budapest-Ferencvárosi TC 1-1 (1-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 4445 néző, v: Solymosi

gólszerző: Gera (37.), illetve Nguen (59.)

sárga lap: Baki (15.), illetve Boli (56.)

MTK Budapest:

Mijatovic – Balázs B., Nagy, Baki, Herrera – Cseke, Mezei (Kata, 88.), Katona – Gera D. (Palincsár, 79.), Ramos (Bíró, 79.), Schön

Ferencváros:

Dibusz – Botka, Blazic, Dvali, Civic – Haratin (Somália, 79.), Sigér – Laidouni (Uzuni, a szünetben), Isael (Varga R., 72.), Nguen – Boli

Közel telt háznyi, mintegy 4500 néző volt kíváncsi az idénynyitóra, amelynek első negyedórájában mindkét csapat előtt adódtak gólhelyzetek, a kapusoknak többször is bravúrt kellett bemutatniuk. A Ferencváros sok labdát adott el saját térfelén, a hazaiak jó teljesítményt nyújtottak, bátran és agresszívan játszottak, szervezett futballjuk pedig a 37. percben a vezetést is meghozta: Ramos beadása után Gera Dániel becsúszva rúgta kilenc méterről Dibusz kapujába a labdát.

A fordulás után is az MTK volt a kezdeményezőbb, de a jól játszó Nguen szép egyéni megmozdulása után egyenlített a Ferencváros. Ezt követően kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán, az utolsó percekig egyik csapat sem tudott nagy gólhelyzetet kialakítani, az FTC ekkor Nguen révén megnyerhette volna a találkozót, a támadó azonban 15 méterről az üres kapu mellé lőtt.

A Ferencváros szerda este a svéd Djurgarden ellen folytatja szereplését, még pedig a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában, a Groupama Arénában, zárt kapuk mögött.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@Justitia: Ó, biztos mindenki maszkban volt és a távolságot is tartották a nézők. A játékosok csak a labdától és a kaputól!
simmering73
@namihami: Elég lesz nekik a Djurgarden is.
Gauntlet
Gondolom most azzal fognak érvelni hogy a BL selejtező fontosabb volt, ezért tartalékolnak !
Jozefina
5322 az MTK stadion befogadóképessége!! A teltháznak alig csak a közelében volt a 4500 néző és azt sem tudni, hogy ebből mennyi volt valójában a fizető néző???
Gauntlet
@Jozefina: abból 4 ezer fradista volt !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.