A címvédő Ferencváros 1-1-es döntetlent játszott az újonc MTK Budapest otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 2020/21-es idényének pénteki nyitómérkőzésén.

4500 néző látogatott ki az NBI szezonnyitójára
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ez volt a két csapat 216. egymás elleni összecsapása az élvonalban, 89 ferencvárosi és 78 MTK-siker mellett 49. alkalommal született döntetlen.

A kék-fehérek sorozatban négy elveszített örökrangadó után szereztek pontot ismét fővárosi riválisukkal szemben.

OTP Bank Liga, 1. forduló:

MTK Budapest-Ferencvárosi TC 1-1 (1-0)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 4445 néző, v: Solymosi

gólszerző: Gera (37.), illetve Nguen (59.)

sárga lap: Baki (15.), illetve Boli (56.)

MTK Budapest:

Mijatovic – Balázs B., Nagy, Baki, Herrera – Cseke, Mezei (Kata, 88.), Katona – Gera D. (Palincsár, 79.), Ramos (Bíró, 79.), Schön

Ferencváros:

Dibusz – Botka, Blazic, Dvali, Civic – Haratin (Somália, 79.), Sigér – Laidouni (Uzuni, a szünetben), Isael (Varga R., 72.), Nguen – Boli

Közel telt háznyi, mintegy 4500 néző volt kíváncsi az idénynyitóra, amelynek első negyedórájában mindkét csapat előtt adódtak gólhelyzetek, a kapusoknak többször is bravúrt kellett bemutatniuk. A Ferencváros sok labdát adott el saját térfelén, a hazaiak jó teljesítményt nyújtottak, bátran és agresszívan játszottak, szervezett futballjuk pedig a 37. percben a vezetést is meghozta: Ramos beadása után Gera Dániel becsúszva rúgta kilenc méterről Dibusz kapujába a labdát.

A fordulás után is az MTK volt a kezdeményezőbb, de a jól játszó Nguen szép egyéni megmozdulása után egyenlített a Ferencváros. Ezt követően kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán, az utolsó percekig egyik csapat sem tudott nagy gólhelyzetet kialakítani, az FTC ekkor Nguen révén megnyerhette volna a találkozót, a támadó azonban 15 méterről az üres kapu mellé lőtt.

A Ferencváros szerda este a svéd Djurgarden ellen folytatja szereplését, még pedig a Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában, a Groupama Arénában, zárt kapuk mögött.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
namihami
Délután, néha-néha belenéztem a magyar bajnok pályán nyújtott vergődésébe. És most a Bayern mutatja be, amit tud. Mindkettőre a ""futbal"" jelzőt írták, de valahogy csak a megnevezés azonos.
Ez a Fradi fog a BL-ben indulni? Az Isten kímélje meg egy ilyen ellenféltől. Még a kispadon ülők is egy ajándékgóllal jöhetnek haza. Egyedül a kontroll nélkül ellopható UEFA pénz lehet a cél, mert az eredmény és főként az elérhető siker már előre boritékolható.
Justitia
Koronavírus ide, koronavírus oda, focit lehet látogtani több ezren, csak koncertet nem adni több ezer néző előtt. Ez vicc, vagy sírnivaló?
Nessy
@Justitia: Ó, biztos mindenki maszkban volt és a távolságot is tartották a nézők. A játékosok csak a labdától és a kaputól!
simmering73
@namihami: Elég lesz nekik a Djurgarden is.
Gauntlet
Gondolom most azzal fognak érvelni hogy a BL selejtező fontosabb volt, ezért tartalékolnak !
Jozefina
5322 az MTK stadion befogadóképessége!! A teltháznak alig csak a közelében volt a 4500 néző és azt sem tudni, hogy ebből mennyi volt valójában a fizető néző???
Gauntlet
@Jozefina: abból 4 ezer fradista volt !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.