A koronavírus-járvány miatt a szervezők egy sor példátlan intézkedésre kényszerültek a hétfőn rajtoló 140. amerikai nyílt teniszbajnokságon.

Az idei US Opent – melyet tavaly 750 ezer szurkoló tekintett meg a helyszínen – zárt kapuk mögött rendezik meg.

A jelenlévő alkalmazottak csak maszkban közlekedhetnek, a sajtótájékoztatókat pedig virtuálisan bonyolítják le. A világ legnagyobb teniszarénája, a 23 771 férőhelyes Arthur Ashe Stadion üresen marad, de a legjobb játékosok saját VIP-páholyt kaphatnak benne a verseny idejére.

A szervezők a Billie Jean King Nemzeti Teniszcentrummal és a versenyhotelekkel létrehoztak egy más sportágakban már alkalmazott buborékot, ami azt jelenti, hogy a résztvevőket és közreműködőket hermetikusan elzárják a külvilágtól, ezzel minimalizálva a fertőzésveszélyt.

Ha egy teniszező pozitív vírustesztet produkál, vissza kell lépnie a US Opentől. A játékosok fejenként három vendéget vihetnek be magukkal a buborékba, akik az érkezésüktől számított 48 órán belül két orrváladékos mintavételen esnek át. Negatív teszteredmény esetén a folytatásban mindenkit négynaponta ellenőriz az orvosi stáb.

Ha egy játékos engedély nélkül elhagyja a zárt zónát, a kizárás mellett büntetés vár rá. Az engedély nélkül kiránduló kísérőknek visszavonják az akkreditációját. A játékosok csak edzés, mérkőzés és evés-ivás idejére vehetik le a maszkjukat.

Az öltözőkben egyszerre 30, az edzőtermekben 20 személy tartózkodhat. A résztvevőket két hotelben helyezték el, de a játékosok egyénileg is gondoskodhatnak maguknak szállásról. Ebben az esetben saját zsebből kell fizetniük a 24 órás biztonsági szolgálatot.

Az idei US Openen nem rendeznek selejtezőket, vegyespáros mérkőzéseket és junior tornát sem.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.