A Ferencváros 26-25-re kikapott az orosz Rosztov-Don csapatától a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének első fordulójában, szombaton Érden.

A két együttes 11. alkalommal találkozott egymással, a Rosztov-Don egy vereség és egy döntetlen mellett kilencedszer győzött.

A hazaiak közül a német Alicia Stolle, a vendégektől pedig az NB I háromszoros gólkirálya, a szerb Katarina Krpez-Slezak hiányzott. Mivel a Rosztov-Don új vezetőedzője, a svéd Per Johansson vízumproblémák miatt egyelőre nem csatlakozhatott a csapathoz, azt a másodedző, Hlavaty Tamás irányította.

A Ferencváros először a 12. percben vezetett (6-5), ezt követően azonban gyengén védekezett, nem tudta megállítani ellenfelét, és Elek Gábornak csakhamar 6-9-es állásnál időt kellett kérnie. Csapata gyorsan felzárkózott, de a folytatásban sokkal keményebbé vált az oroszok védekezése, ami miatt a házigazdák sokat hibáztak támadásban (9-13).

Bíró Blanka remekül védett, bravúrjai ellenére a Rosztov-Don négy találattal vezetett, mivel hatékonyan használta ki ellenfele hibáit, egyre jobban védekezett, támadásban pedig rendkívül mozgékony volt.

A második felvonásban ismét olajozottan működött az FTC támadójátéka, és amikor ehhez hatékony védekezés társult, sikerült felzárkózni egy gólra (20-21). Ezt követően azonban csaknem tíz percig nem talált be a magyar együttes, ezt kihasználva az orosz bajnokcsapat ismét ellépett és eldöntötte a mérkőzést, a Ferencváros a hajrában már csak kozmetikázni tudta az eredményt.

A mezőny legeredményesebb játékosa Klujber Katrin volt hét góllal. A túloldalon Anna Vjahirjeva hatszor talált be.

Az FTC egy hét múlva a norvég Vipers Kristiansand otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében, a címvédő Győri Audi ETO KC pedig ugyancsak jövő szombaton a horvát Podravka Koprivnicát fogadja.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.