Tervezték, de a magyarországi járványhelyzet miatt végül mégsem küldenek újságírókat a budapesti Szuperkupa-döntőre a meccset élőben közvetítő német tévécsatornák – írja a 444 a Kicker cikke alapján. Pedig az Európa Liga-győztes Sevilla ellenfele a BL-győztes Bayern München lesz.

A Sky és a DAZN a munkatársai biztonságával és egészségévél indokolta, hogy nem utaznak Magyarországra, és a német stúdióból kommentálják a meccset.

Németország a nagyon magas fertőzöttek száma miatt a vörös kategóriába sorolta Budapestet a múlt héten.

A bajor miniszterelnök pár napja közölte, hogy karantént javasol a visszatérőknek

Markus Söder bajor miniszterelnök hétfőn arra kérte a Bayern München labdarúgócsapatának szurkolóit, ne utazzanak el Budapestre a csütörtökön sorra kerülő, Sevilla elleni Európai Szuperkupa-mérkőzésre a koronavírus-járvány miatt.

A gyomrom görcsbe rándul, ha a Szuperkupára gondolok. Budapest rizikós hely, nagyon óvatosnak kell lennünk, nem kockáztathatjuk, hogy ez legyen a futball Ischglje

- nyilatkozta Markus Söder utalva a tiroli üdülőhelyre, amely az év elején a járvány egyik gócpontja volt a síszezonban.

Hozzátette, azoknak a szurkolóknak, akik mégis elutaznak a Puskás Arénában sorra kerülő találkozóra, karanténba kellene vonulniuk hazatérésüket követően. Söder azt tanácsolja a drukkereknek, hogy "gondolják újra, valóban igazán szükséges-e ez az utazás, mert bár a Szuperkupa egy szórakoztató mérkőzés, de messze nem a legfontosabb". Erre egyébként kedden Hollik István is reagált. A Fidesz kommunikációs igazgatója keddi budapesti sajtótájékoztatóján, arra a felvetésre, hogy a bajor miniszterelnök azt mondta, összerándul gyomra a csütörtöki budapesti Szuperkupa-döntő miatt, úgy reagált:

őt jobban érdekli a Fradi szerdai meccse, így azt fogja tévén nézni.

Ha az UEFA és az MLSZ úgy döntenek, a jelenlegi keretek között megtartják a döntőt, akkor mindent biztosítanak, hogy a szurkolók biztonságban legyenek, és ne kapják el a koronavírust – tette hozzá Hollik István.

Hansi Flick, a Bayern edzője sem érti, hogy rendezhetnek meccset nézők előtt Budapesten

Ez is egy olyan dolog, amit az ember nem teljesen ért. De nem mi hozzuk a döntéseket, hanem mások

– utalt korábban a tréner az UEFA hozzáállására.

A budapesti meccsen az UEFA előírása szerint csak negatív teszteredménnyel lehet majd részt venni. A Bayern így felajánlotta a szurkolóiknak, hogy ingyen elvégezteti azt a tesztet, aminek a birtokában Budapestre jöhetnek a drukkerek, és szintén ingyen letesztelik majd azokat is, akik visszatérnek Budapestről, nehogy fertőzötten térjenek haza – teszi hozzá a 444.

Eredetileg 4500 bajor szurkolót vártak a meccsre, most úgy néz ki, hogy ennek a harmada jön legfeljebb.

A csütörtöki Európai Szuperkupa-döntő lehet a koronavírus-járvány kitörése óta az első nézők előtt tartott mérkőzés az UEFA versenyrendszerében.

A hatvanezres Puskás Aréna harmadában lehetnek nézők, a szövetség a Bayern München és a Sevilla számára három-háromezer jegyet biztosított. Azóta a Sevilla 2500 jegyet visszamondott, és bejelentette, hogy csak 500 szurkolója kíséri el a csapatot Budapestre.

Forrás: 444

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Hát igen. A 80 milliós Németországban 200 új fertőzött, itt 950 fertőzött. És akkor ki tudja az igazságot? Lehet a németek is ettől tartanak.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
csipetke
Utálom a focit,nem is értek hozzá,ezért azt sem tudom,hogy ki engedélyezte,hogy egyáltalán meg legyen tartva,most,amikor tombol a járvány?Na azt kéne jól pofán vágni.Ha orbán volt,akkor akár többször is...
csipetke
@csak úgy...: 12:34 Nem lesz ott orbán,mert Brüsszelben lesz jelenése.
csak úgy....
@csipetke: mit neki brüsszel...,majd visz egy táppénzes papírt.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.