A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) szerint a szigorú óvintézkedéseknek köszönhetően az Európai Szuperkupáért kiírt csütörtöki mérkőzés időpontjában a Puskás Aréna biztonságosabb helyszín lesz, mint bármelyik más pont az országban vagy akár egész Európában. Közben a német sajtó közölte, nem mer eljönni a Szuperkupa-meccsre, mivel Budapestet a vörös kategóriába sorolta Németország.

A Bayern München-Sevilla összecsapás szabadtéren rendezett labdarúgó-mérkőzés. Mint ilyen, megrendezése nézők előtt kevésbé kockázatos, mint bármilyen zárt térben megtartott esemény. Sőt, a szigorú és alapos egészségügyi előírások eredményeként a zsúfolt utcai jelenlétnél is lényegesen nagyobb biztonságban lesznek azok, akik a Puskás Arénában tekintik meg a találkozót

- olvasható az MLSZ honlapján szerdán közzétett állásfoglalásban, amellyel a budapesti mérkőzés szervezését övező politikai állásfoglalásokra reagált.

Az MLSZ kiemelte, a nézők előtt tartott magyar bajnoki mérkőzések több hónapra visszamenő tapasztalata nem mutatja, hogy különösen kockázatos lenne kilátogatni a szabadtéri sportrendezvényekre.

A külföldről ideérkezők olyan szigorú egészségügyi szűrés után léphetnek a Puskás Arénába, hogy a velük való esetleges találkozás nem jelent további pluszkockázatot. A két csapat szurkolótáborának tagjai egyébként elkülönítve tekinthetik meg a mérkőzést, nem találkoznak a magyar szurkolókkal

- olvasható az MLSZ honlapján.

Az MLSZ egyúttal felhívta a szurkolók figyelmét, a szervezők számítanak minden résztvevő együttműködésére, az egészségügyi előírások maximális betartására a találkozó előtt, közben és után is, mert a több hete zajló előkészületek kizárólag akkor lehetnek sikerek, ha minden jelenlévő ügyel az egészségvédelemre.

A BL-győztes Bayern München csütörtökön 21 órától a Puskás Arénában játszik az El-győztes Sevillával.

A koronavírus-járvány kitörése óta ez lesz az első találkozó az európai szövetség (UEFA) versenyrendszerében, amelyre beengednek nézőket.

A találkozón 20 ezer néző lehet jelen, ami a létesítmény teljes befogadóképességének 30 százalékát jelenti. Mindkét csapat részére három-három ezer jegyet biztosított az UEFA, a fennmaradó jegyek megvásárlására a lehetőséget pedig kisorsolta a beérkezett több tízezer igénylésből. A Sevilla 2500 jegyet visszamondott, és bejelentette, hogy csak 500 szurkolója kíséri el a csapatot Budapestre, míg a Bayern részéről várhatóan 2100 szurkoló érkezik a meccsre.

A német sajtó nem mer eljönni a Szuperkupa-meccsre

Ahogy azt korábban mi is megírtuk a 444 cikke alapján, tervezték, de a magyarországi járványhelyzet miatt végül mégsem küldenek újságírókat a budapesti Szuperkupa-döntőre a meccset élőben közvetítő német tévécsatornák. Pedig az Európa Liga-győztes Sevilla ellenfele a BL-győztes Bayern München lesz.

A Sky és a DAZN a munkatársai biztonságával és egészségévél indokolta, hogy nem utaznak Magyarországra, és a német stúdióból kommentálják a meccset

- teszi hozzá a 444.

Németország a nagyon magas fertőzöttek száma miatt a vörös kategóriába sorolta Budapestet a múlt héten

A bajor miniszterelnök pár napja közölte, hogy

karantén javasol a visszatérőknek

Markus Söder bajor miniszterelnök hétfőn arra kérte a Bayern München labdarúgócsapatának szurkolóit, ne utazzanak el Budapestre a csütörtökön sorra kerülő, Sevilla elleni Európai Szuperkupa-mérkőzésre a koronavírus-járvány miatt.

A gyomrom görcsbe rándul, ha a Szuperkupára gondolok. Budapest rizikós hely, nagyon óvatosnak kell lennünk, nem kockáztathatjuk, hogy ez legyen a futball Ischglje

- nyilatkozta Markus Söder utalva a tiroli üdülőhelyre, amely az év elején a járvány egyik gócpontja volt a síszezonban.

Hozzátette, azoknak a szurkolóknak, akik mégis elutaznak a Puskás Arénában sorra kerülő találkozóra, karanténba kellene vonulniuk hazatérésüket követően. Söder azt tanácsolja a drukkereknek, hogy "gondolják újra, valóban igazán szükséges-e ez az utazás, mert bár a Szuperkupa egy szórakoztató mérkőzés, de messze nem a legfontosabb". Erre egyébként kedden Hollik István is reagált.

Hollik reagált arra, hogy a bajor miniszterelnök azt mondta, "összerándul a gyomra" a budapesti Szuperkupa-döntő miatt

A Fidesz kommunikációs igazgatója keddi budapesti sajtótájékoztatóján, arra a felvetésre, hogy a bajor miniszterelnök azt mondta, összerándul gyomra a csütörtöki budapesti Szuperkupa-döntő miatt, úgy reagált:

őt jobban érdekli a Fradi szerdai meccse, így azt fogja tévén nézni.

Ha az UEFA és az MLSZ úgy döntenek, a jelenlegi keretek között megtartják a döntőt, akkor mindent biztosítanak, hogy a szurkolók biztonságban legyenek, és ne kapják el a koronavírust – tette hozzá Hollik István.

Hansi Flick, a Bayern edzője sem érti, hogy rendezhetnek meccset nézők előtt Budapesten

Ez is egy olyan dolog, amit az ember nem teljesen ért. De nem mi hozzuk a döntéseket, hanem mások

– utalt korábban a tréner az UEFA hozzáállására.

A budapesti meccsen az UEFA előírása szerint csak negatív teszteredménnyel lehet majd részt venni. A Bayern így felajánlotta a szurkolóiknak, hogy ingyen elvégezteti azt a tesztet, aminek a birtokában Budapestre jöhetnek a drukkerek, és szintén ingyen letesztelik majd azokat is, akik visszatérnek Budapestről, nehogy fertőzötten térjenek haza – teszi hozzá a 444.

Forrás: MTI, 444

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

advocat
Várjunk azért egy-két hetet. Lesz fertőzött? És mennyi?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
aki eztet is beveszi szamarabb a ... az itt randalírizó NER-társaknál isl! =))
advocat
Várjunk azért egy-két hetet. Lesz fertőzött? És mennyi?
kissé felnőttem
eddig igaz majd nézzetek körül okosok 14-15 nap mulva ki hová vitte Meg meritek irni? vagy azt sem?
lampa laz
Ha már ilyen frankón meg lehet oldani a sportkupleráj fertőtlenítését akkor az országot is végig túrázhatnátok.
lampa laz
@durbincs: te itt bszod a gyöpöt, a delfinnek meg pusztulnak
tudode
Ha a foci belefér a őfélesége programgyába, rengeteg meló van -- testhezálló - , nem csak szóraKÁZÁS:
.
---- Deportáló nemzet lehetünk Brüsszel új ajánlata szerint
.
444.hu/2020/09/23/deportalo-nemzet-lehetunk-brusszel-uj-ajanlata-szerint
.
Hogy merészel az MLSZ dönteni a mindenre ható felett, és ha emelkedik a vírus adrenalin szintje akkó mi lösz!
Nessy
Próbáljon meg mást mondani! Holnap leváltják az egész renitens szövetséget!
Gazella
Aha biztonságosabb mi... bújj vissza anyádba te myomorult!
Gazella
Olyan kétszinű szagú ezaz egész propaganda, hog hányni lehet ettől. Biztonság ja .. pff
Pálinkás Pál
ezzel biztosra mentek...eddig sem betegedett meg senki sem focimeccseken...aggódóknak ajánlanám...szabad téren a cseppfertőzés esélye szinte a nullával egyenlő!!! ezt nem én mondom ,hanem a kutatók...ezért volt nagyon logikus amikor az a hülye karácsony lezáratta a Margit-szigetet.../bocsánat,nem tudtam kihagyni/
ittott
@durbincs: szerintem magad sem érted. ilyen a kognitív disszonancia. azt hiszi, hogy zseni, közben tudatlan vadbarom
Jozefina
Pont fordítva kellene történnie. Az országnak kellene biztonságosnak lenni és nem egy stadionnak!!!
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.