Elvileg futballmérkőzés, gyakorlatilag a világtörténelem első, előre megfontolt szándékkal lebonyolított tömeges vírustesztje lesz a Puskás Arénában.

Népszava: ez lesz a világtörténelem első tömeges vírustesztje

A kormány szerint semmilyen veszélyt nem jelent a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München és az Európa-liga-első Sevilla összecsapás nézők előtti megrendezése. Az UEFA ezt látva bejelentette: a budapesti meccset élőemberes tesztnek tekinti és amennyiben beigazolódik, hogy nincs következmény, akkor bizonyos korlátozások mellett engedélyezi a lelátók népének visszatérését a tribünökre – írja a Népszava.

A Puskás Aréna kapacitásának harmadában lehetnek szurkolók, ez 20 ezer nézőt jelent: mindkét csapat három-három ezer jegyet kapott, az UEFA elvileg 14 ezer jegyet sorsolt ki a kontinensen a meccsre regisztrált szurkolók között. Ez a szám nőhet még, ugyanis a Sevilla a magas utazási költségek és a koronavírus-helyzet miatt 2500 jegyről lemondott.

A lakosság létszáma alapján Európa egyik legfertőzöttebb országában legalábbis bizarr ekkora kockázatot vállalni, szólt több ellenzéki politikus véleménye. Az aggódó hangokat azonban lehurrogták, és az MLSZ saját honlapján is hasonló álláspontra jutott:

„A Bayern München–Sevilla összecsapás szabadtéren rendezett labdarúgó-mérkőzés. Mint ilyen, megrendezése nézők előtt kevésbé kockázatos, mint bármilyen zárt térben megtartott esemény. Sőt, a szigorú és alapos egészségügyi előírások eredményeként a zsúfolt utcai jelenlétnél is lényegesen nagyobb biztonságban lesznek azok, akik a Puskás Arénában tekintik meg a találkozót”

– olvasható az MLSZ honlapján közzétett állásfoglalásban, amellyel a mérkőzés szervezését övező politikai állásfoglalásokra reagált. A szövetség szerint a nézők előtt tartott magyar bajnoki mérkőzések több hónapra visszamenő tapasztalata nem igazolja, hogy különösen kockázatos lenne kilátogatni a szabadtéri sportrendezvényekre.

(Népszava)

Cikk- és címlapkép: MTI/Mónus Márton

18 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Oposit
Szerintem az is hülye, aki kimegy erre a meccsre. Is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@Aki Én: Azt már fel sem mertem emliteni.
csipetke
@nezelodo: 9:27 Remélem,előbb-utóbb elsöpri ez az óriási "szeretet"
Szeparepa2
Akkor szurkoljunk nagyon, reménykedjünk, imádkozzunk, hogy mindenkiépp belebukjon ez a náci hazughazaáruló hatalombitorló rablógyilkos szarbángeci söpredék, és rövid úton takarodjon MIND életfogytig fegyházba vagy mégjobb, ha a lámpavasra, de az sem baj ha Covid-ba döglik...
ómió
Lélegeztetőgép-hiányról még nincs "hír"?
nezelodo
Most megint be kellene dobni azt a Európa szerte híres programot, amit úgy nyomtak a fijjuk, hogy "Gyere haza fiatal!" Úgy jöttek haza a hívásra, hogy bedugultak a határátkelőhelyek a tömegektől! Most csak meg kell keresni köztük a szakápolókat, akik tudják kezelni a szuszogógépeket.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.