Kis pénz, kis foci, nagy pénz, nagy foci” – tartja a Puskás Ferencnek tulajdonított mondás, amelynek igazságában az NB II-es Debrecennél és Vasasnál is bíznak.

Másodosztályú csapatoknál is milliós gázsit fizetnek: ennyit kaphat Dzsudzsák a Debrecennél

A két szebb napokat látott, patinás klub bomba igazolásokkal, egykori és jelenlegi válogatott játékosokkal igyekszik kiharcolni a feljutást. A legnagyobb szenzáció Dzsudzsák Balázs debreceni visszatérése, de nem a 108-szoros válogatott szélső az NB II legjobban fizetett labdarúgója – írja a Blikk.

A kiesés után városi tulajdonba került DVSC esetében Kósa Lajos országgyűlési képviselő beszélt arról, hogy az egyesületnél fizetési korlát van, ez alól Dzsudzsák sem kivétel. A Blikk információink szerint ez havi 10 ezer eurót (3,65 millió Ft) jelent, ennyit kereshet a szélső mellett a Lokihoz szintén visszatérő Korhut Mihály és Varga József is.

A decemberi tulajdonosváltás után anyagilag megerősödött Vasas a Lokin is túltesz. Feczesin Róbert havi 10 ezer eurós (3,65 millió Ft), az idei élvonalbeli gólkirály, Radó András 20 ezer eurós (7,3 millió Ft) fizetésért érkezett korábban, esetükben több mint tízmilliós aláírási pénzekről is hallani.

Az NB II két topcsapatánál az átlagos fizetés havi 1 millió forint. Ennyit néhány kisebb költségvetésű klub legjobbjai is megkeresnek, de a többség ennél jóval kevesebbet vihet haza.

(Blikk)

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/Guillaume Horcajuelo

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szegfue
@Horizont: 9:21 Többek között a TAO-ból! Ugye a költségvetés lemond a társasági adó nagy részéről (a TAO-ról), ha "látványsportot" támogat a vállalkozás. Tehát "állami" pénzből, illetve a tőlünk beszedett adókból.:( U.akkor megvonta a szinházaktól a TAO-ból való részesedést... ha jól emlékszem.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kereső
@csak úgy...: Ráadásul a sakk egy igen intelligens sport, hátha ragadt volna rá valami belőle.
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
division
@Horizont: Fociban ezek egyébként nagyon kis összegek, havi 1 millió, 3 millió. Gondolom tudod, milyen fizetéseket kapnak a labdarúgók világszerte.
csak úgy....
@division: már azt hittem,hogy megkukultál és tényleg...
világszerte csak a magyar focistákat fizeti az állam .
division
@csak úgy...: Nem nagyon van időm felesleges dolgokra, ellentétben veled.
division
@Horizont: Jó, az angol II. osztály valamivel erősebb mint a magyar I. liga:-))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.