Anna van der Breggen duplázott az országúti kerékpárosok imolai világbajnokságán, mivel az időfutamban elért sikerét követően szombaton szóló szökésből diadalmaskodott a női mezőnyversenyben is, melyben Vas Kata Blanka az 54. helyen ért célba.

A szombati viadalon az imolai autóversenypálya körül kialakított 28,8 kilométeres útvonal ötszöri megtétele, 143 kilométeres táv és mintegy 2800 méter szintkülönbség várt a mezőnyre. Ebben az előzetes várakozásokhoz képest némi meglepetésre benne volt a címvédő holland Annemiek van Vleuten mindössze bő egy héttel azután, hogy a női Girón egy bukásban eltört a bal csuklója.

Ott volt a 145 rajthoz álló között az országúti mezőnyversenyben és hegyikerékpárban is felnőtt magyar bajnok Vas Kata Blanka is, aki terepkerékpárban is remekel.

A 19 éves és 23 napos Vas az elmúlt időszakban a három szakág korosztályos világ- és kontinensbajnokságain többször is szállított top 10-es eredményeket, ezúttal pedig a felnőtt mezőny legfiatalabb tagjaként szerepelt a procyclingstats szakportál adatai szerint.

A hosszú időn át eseménymentes viadalon a táv felére közel két és fél perces előnyt alakított ki egy nagyobb csoport, ám a mezőnyt uraló hollandok – soraikban négy korábbi világbajnokkal – némi kivárás után meghúzták hátul a főmezőnyt, és 43 kilométerrel a cél előtt összezárt a főcsoport. Rögtön ezután a csuklókötéssel versenyző Van Vleuten tempóváltása szét is robbantotta azt, sokakkal egyetemben az eddig taktikusan, szépen helyezkedő Vas is leszakadt. Az esélyesek néhány fős csoportját aztán "betámadta" a csütörtökön időfutamban vb-címet nyerő Anna van der Breggen – bő 40 kilométer volt hátra ekkor –, és majdnem két perccel eltávolodott üldözőitől az utolsó kör megkezdésére.

Tavalyhoz hasonlóan ezúttal is szóló szökés ért világbajnoki címet, a 30 esztendős Van der Breggen magabiztosan vitte végig támadását, és 2018 után másodszor lett világbajnok a mezőnyversenyben. Egyben a nőket tekintve 25 év szünet után hajtott végre olyan bravúrt, hogy egy világbajnokságon mindkét felnőtt versenyszámot megnyerte. Van der Breggen győzelme azt is jelenti, hogy egymást követő negyedik évben született holland siker a női mezőnyversenyben.

Az üldözők közül az utolsó emelkedőn támadott az Európa-bajnok Van Vleuten és az Eb-ezüstérmes Elisa Longo Borghini, elszakadtak riválisaiktól, és egymás között rendezték le a második helyért folyó párharcot. Ebben végül – akárcsak az augusztusi kontinensviadalon – a holland versenyző bizonyult jobbnak, és kilenc nappal csuklótörése után a kordon mellé bebújva lesprintelte olasz vetélytársát.

Vas 14 perc lemaradással az 54. helyen ért célba.

Vasárnap a férfiak mezőnyversenyével zárul a vb, a 258,2 kilométeres, közel 5000 méter szintkülönbségű viadalon a Tour de Hongrie-győztes Valter Attila képviseli a magyar színeket.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.