A 42 éves német doppingdoktor, az ügy központi alakja beismert több dolgot is.

Beismerő vallomást tett kedden Mark Schmidt erfurti orvos a müncheni bírósági tárgyaláson abban az ügyben, melyben nyolc nemzet 21 sportolóját gyanúsítják vérdoppingolással, és melynek központi figurája a német doktor volt.

A 42 éves orvos ügyvédjei közölték, Schmidt 2012 óta foglalkozott vérdoppinggal, és elsősorban kerékpárosokkal, valamint téli sportágakat űző versenyzőkkel állt kapcsolatban. Tagadta ugyanakkor, hogy pénzről lett volna szó, csak a költségeket kellett megtéríteniük a sportolóknak, és hangsúlyozta, a versenyzők egészségét soha nem tette kockára.

Ezzel a tevékenységemmel semmilyen nyereségre nem tettem szert, és mindig is fontos volt számomra, hogy egészségi szempontból ne okozzunk károsodást a sportolóknak

– állt az egyik ügyvéd által felolvasott beismerő vallomásban.

A müncheni ügyészség csaknem 150 bűncselekménnyel vádolta Schmidtet, aki ezeknek túlnyomó részét elismerte, de nagyjából egy tucatot tagadott.

A tárgyalássorozat első két hetében Schmidt bűntársai, egy nővér és egy mentős tanúskodott, és mindkettő megerősítette, hogy az orvos kérésére vért kellett venniük különböző sportolóktól, majd elszállítani azt Schmidtnek. A doktor édesapja, mint az ügy további vádlottja, beismerte, hogy tudott arról, amivel a fia foglalkozott.

Az elmúlt évek legnagyobb németországi dopping témájú perében még 26 tárgyalási napot terveznek, ítélet pedig nem sokkal karácsony előtt várható.

A nyomozás még 2019 januárjában indult az ARD televíziós társaság dokumentumfilmje, valamint Johannes Dürr osztrák sífutó nyilatkozatai alapján. Ezután február 27-én két razziát is tartottak, az egyiket az ausztriai Seefeldben, az akkor ott zajló északisí-világbajnokságon. Az ezzel egy időben zajló másik, erfurti rajtaütés során tartóztatták le Mark Schmidtet.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller
hidip
Szeretne lányt találni egy éjszakára? Üdvözöljük - 3sex.club/propeller

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.