A megszokott időpontban, szombaton és vasárnap rendezi meg a Budapest Sportiroda (BSI) a 35. SPAR Budapest Maraton Fesztivált, amely egyben a klasszikus táv országos bajnoksága lesz.

Idén a szokásos létszám harmadára számíthattunk. Abban viszont biztosak vagyunk, hogy akik eljönnek, azok ugyanolyan széles mosollyal érnek célba és nekik a verseny ugyanazt fogja adni, mint az elmúlt években

- utalt a koronavírus-járvány miatti helyzetre Kocsis Árpád versenyigazgató a BSI tájékoztatása szerint.

Magyarország legnagyobb szabadidősport rendezvényén a harmadház is komoly indulói létszámot, mintegy 10 000 résztvevőt jelent.

A nevezések alapján az ország 730 településéről érkeznek indulók, akik 11 szám közül választhatnak.

Az első nap elsősorban a családoké a Lágymányosi Campus környékén.

Ekkor kerül sor az 500 méteres családi futásra és a 4x2 kilométeres váltófutásra is, illetve a gyaloglásra vágyók sem maradnak kihívás nélkül. Ugyanakkor egyéniben is rendeznek versenyeket szombaton, amikor 10 kilométeren, 5 kilométeren és 2,3 kilométeren hirdetnek győztest.

A 42,195 kilométeres fő szám startját vasárnap reggel 9.00-kor lövik el a Pázmány Péter sétányról.

A távot egyéniben, párban és négyfős váltóban lehet teljesíteni. A maratonistákhoz bekapcsolódnak majd a 30 kilométeres futás résztvevői is.

A BSI által "Európa egyik legszebb és leglátványosabb" útvonalaként jellemzett pálya a Duna két partján vezet, át az Alagúton és a Margitszigeten.

A sportiroda adatai alapján több mint 700 olyan futó lesz a vasárnapi startnál, aki először vág neki a maratonnak, köztük a korábbi világklasszis kézilabdázó, Nagy László is, aki tavaly a félmaratont teljesítette.

Ugyancsak maratont fut Erdély Mátyás, az Oscar díjas Saul fia című film Kossuth-díjas operatőre.

A BSI külön jelezte, hogy maradéktalanul betartják a hatóságok által előírt, illetve javasolt egészségügyi óvintézkedéseket, így biztosítva a résztvevők, illetve a szurkolók egészségét. Mint írták, a rajtszámokat a nevezők csak tünetmentességükére vonatkozó felelősségvállalási nyilatkozat aláírásával vehetik át. A helyszíni versenyközpontba a belépés előtt mindenkinek megmérik a testhőmérsékletét. Szintén előírás, hogy a versenyközpontba és a rajtzónákba kizárólag maszkban léphetnek be a futók.

A szokásoktól eltérő lesz a futamok rajta is, mivel az indulók néhány száz fős csoportokban vághatnak neki az adott távnak.

Mindezeken túl a helyszínen kézfertőtlenítő pontokat helyeznek ki és a szervezők rendszeresen fertőtlenítik majd a résztvevők által használt tereket, eszközöket.

Forrás: MTI

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Nos ez roppant érdekes számomra...a közértbe csak maszkban mehetek, de ide összecsődítenek 10 000 embert!!!
ugyanakkor koncerteket nem rendezhetnek...ezt magyarázd el nekem tiszti banya!!!
Pálinkás Pál
Nos ez roppant érdekes számomra...a közértbe csak maszkban mehetek, de ide összecsődítenek 10 000 embert!!!
ugyanakkor koncerteket nem rendezhetnek...ezt magyarázd el nekem tiszti banya!!!
RonaGyuri
egy újabb eszetlen emberkísérlet! =))
simmering73
Kevés a halott? Mondjuk aki elmegy az éppen akkora hülye, mint aki engedélyezte ezt a programot.
Oposit
Ezt mindenképpen meg kell tartani, pedig a vénasszony szerint: "a járványra már hetek óta a közösségi terjedés a jellemző."
Akkor most mi van?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.