Doppingvétségért nyolc évre szóló eltiltást kapott Magát Krisztina, az Európa-bajnoki ezüstérmes súlyemelő, aki növekedési hormon használatán veszített rajta – adta hírül az nso.hu csütörtökön.

Doppingvétség miatt nyolc évre eltiltották a magyar súlyemelőnőt
Magát Krisztina a nõi 90 kilogrammos súlycsoport szakításának döntõjében a bukaresti súlyemelõ Európa-bajnokságon, a Bukaresttõl 40 kilométerre, északra levõ Izvorani településen 2018. április 1-jénFotó: Robert Ghement/MTI/MTVA

A 31 éves Magát neve szerepel azon a listán, amelyet a Magyar Antidopping Csoport (MACS) tett közzé a legutóbbi sportági esetekről, benne a már nevesíthető eltiltottakról, a súlyemelőt illetően jogerős fegyelmi döntéssel lezárva a hosszadalmas jogi procedúrát.

A 2018-as Európa-bajnokságon összetettben ezüstérmes versenyző doppingügye bő egy esztendeje kezdődött, amikor nem utazott el a bangkoki világbajnokságra. A miértről nem tájékoztatta az akkori szövetségi kapitányt, Gyurkovics Ferencet, aki az MTI tudósítójának a thai fővárosban úgy nyilatkozott: fogalma sincs, miért nem ült repülőre Magát.

Utóbb kiderült: a MACS az indulás előtt három nappal levélben kérte a magyar szövetséget, hogy Magát ne utazzon el a vb-re, mert felfüggesztették versenyzési jogát.

Magát másodszor vétett a doppingszabályok ellen, az első esetben – 2013 szeptemberében – kétéves eltiltást kapott.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
nyolc év nagyon nagy idő egy sportoló életében...azt hiszem neki már nem a súlyemelés a napi elfoglaltsága, még edzőként sem, mert hiteltelenné vált...

Nehéz lesz munkába állnia..
namihami
Bizonyos értelemben ugyan, de a növekedési hormon szemmelláthatóan nem veszett kárba.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.