A Ferencváros 5-1-es vereséget szenvedett az FC Barcelona otthonában a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek keddi nyitányán.

A magyar bajnokcsapat jól kezdett, hiszen Tokmac Nguen előbb gyönyörű, de lesgólt szerzett, majd Isael bombázta szét a kapufát. A katalánok a hatszoros aranylabdás Lionel Messi révén szereztek vezetést a 27. percben, az argentin zseni egy szóló után harcolt ki büntetőt, amelyet aztán maga értékesített. A Barca nem sokkal a szünet előtt a 17 éves Ansu Fati kapáslövésével duplázta meg előnyét.

Bajnokok Ligája: 5-1-re kikapott a Fradi a Barcától

Hét perccel a fordulást követően Philippe Coutinho talált be, de a Ferencváros a 70. percben Ihor Haratin büntetőjével szépített, ráadásul Gerard Piqué kiállítása miatt emberelőnybe került. A hajrában a Ferencváros megpróbált támadni és kinyílt, ezt a tíz emberrel futballozó Barcelona Pedri és Ousmane Dembélé révén két góllal megbüntette.

Szerhij Rebrov együttese a következő fordulóban, jövő szerdán az ukrán Dinamo Kijevet fogadja a Groupama Arénában.

Cikk- és címlapkép: MTI/EPA/EFE/Alberto Estevez

(MTI)

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Giovanni Alba
@Málna: Szegény kis naiv, ártatlan, csodálkozó, ma született málna. Nem a Fradi lelkes szurkológárdája huhogott, amikor meglátott egy sötétebb bőrű futball játékost? Ezek után hogyan tudják magukban összeegyeztetni a régi beidegződést a mostani helyzettel? Most már nem majmok a négerek? Vagy az én négerem jó néger, de a többi másszon vissza a fára? Melyik meggyőződésük az igazi? A régi vagy a mostani? És csak megjegyzem, óvodás dolog kritika esetén a másikra mutogatni, hogy de a Pistike is pukizott.
Málna
@Giovanni Alba: Semmiféle mutogatás és kritika nem volt a hozzászólásomban, csupán egy kérdésre válaszoltam tényszerűen. Máskor próbáld meg összefüggésében értelmezni az olvasottakat!
Gondolod, ez a kampány a Fradi szurkolók miatt született?:www.youtube.com/watch?v=ygjBoW19N4c&ab_channel=UEFA
Simán össze lehet egyébként egyeztetni ezt a dolgot: a meghatározás szerint én magam is rasszistának számítok, mégis a kedvenc színészem fekete (hogy csak egy példát mondjak).
namihami
""Szegibácsi, ezek berúgják!""
Szegény Fradika. Odamegy, eddigi harmadrangú ellenfelekkel szerzett eredményeivel és ezek a spanyolok képesek elrontani az örömüket. Ennyit a spanyolos vendégszeretetről.
És, mint mindig, számomra a ""rangadó"" utáni stúdiókommentárok viszik el a prímet. Sokadszorra gondolkodom el azon, hogy ezek a stúdióbeli ""szakértők"" vajon ugyanazt a meccset nézték-e, mint én? Másod- és harmadrangú ellenfelek ellen kiizadt 1-2 gólos eredmények után ment a kábítás. Aztán jött egy csapat (""csapat"") és hirtelen sz@rrá verte a Fradikát.
Az már csak a hab a tortán, hogy a kiállítás UTÁN, a 10 emberrel játszó Barca még kettővel szopathatta meg a ""magyar bajnokot"". Ha ez mérkőzés (tétre, helyre, befutóra), akkor 10-et kap a Fradi.
Giovanni Alba
@Málna: "Persze hogy ott is migráncsoznak." Megmondanád, hogy ezt miből szűrted le tényszerűen?
„Rasszizmust tapasztaltam. Amikor a barcelonai öltözőben éltem. Lehet, hogy megdöbbentő, de időről időre előjött. Annak ellenére is, hogy egyes játékosok ezt gyakran átélték. Rosszkor érkeztem a csapathoz. Serra Ferrer volt az edzőnk, aki nem rendelkezett elegendő erővel és karizmával. A nacionalizmus közel áll a rasszizmushoz. Amikor megjöttem, azt mondták nekem, hogy ne spanyolul, hanem katalánul tanuljak. Azt mondtam nekik, hogy hiszen Spanyolországban vagyok, erre ők azt felelték, Katalóniában vagyok. Fáradt voltam ezekhez a dolgokhoz.”

"a Ferencváros tábora a maga módján újra rácsatlakozott a nemzetközi politikai eseményekre, és feltartottak egy „white lives matter”, azaz „a fehér élet számít” feliratot, illetve egy áthúzott térdelést ábrázoló képet, jelezve, mit is gondolnak arról a nemzetközi jelenségről, ami többek közt a sportban is a földre térdeléssel támogatja a Black Lives Matter mozgalmat"
Szóval igen, persze, ez majdnem ugyanaz, igaz?
A lényeg, ahonnan elindultunk mégis az, hogy a magyar csapat 27 fős keretében 9 magyar játékos van, miközben plakátokon hirdetjük, hogy nem akarunk bevándorlókat.
Lepényleső
Mégis mire vártak,- a világ pénze nem elég amiért ezek focizni megtanulnának?
simmering73
"Az a csapat, amely pályára lépett Barcelonában, nem a Ferencváros volt, nem magyar csapat, bármilyen más mez lehetett volna rajtuk. Erre mondhatja a demagóg NER-rajongó, hogy a Barcelonában is éppen annyi spanyol játszott, ahány magyar a másik oldalon. Csakhogy a Barcelonában egyetlen fillér közpénz nincs, míg a Ferencvárosra milliárdokat áldoznak a magyar adófizetők pénzéből. Méghozzá azért, mert Orbán szerint a magyar futballnemzet, vérében van a foci, a magyar fiatalok egészsége miatt építik a stadionokat a jövő nagy magyar játékosainak."
nepszava.us/orban-migranscsapata-azt-uzente-barcelonaban-hogy-a-magyarok-nem-tudnak-focizni/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.