A postán, sorban állás közben verték meg a kilencszeres bajnok egykori bokszolót, aki később kórházba került, majd elhunyt – írta meg szerdán a Blikk.

Életének 64. évében váratlanul elhuny a Budapesti Honvéd legendája, a világbajnoki ötödik és kilencszeres magyar bajnok Danyi Jenő

– tudatta kedden a Magyar Ökölvívó Szakszövetség.

A szerdai Blikk azt írja, az egykor ünnepelt sportolót megverték a postán, sorban állás közben. Az eset még hetekkel ezelőtt történt, ám testvére, Dani Gyula szerint a támadás hozzájárult fivére halálához.

Az ellene elkövetett becstelen támadás is hozzájárult ahhoz, hogy itthagyott minket Jenő

– nyilatkozta a Blikknek az elhunyt ökölvívó testvére, Danyi Gyula.

Danyi, aki civilben hentesként dolgozott, még évekkel ezelőtt két agyi infarktuson is átesett, de a lap szerint rokkantnyugdíjasként is megküzdött a nehézségekkel. Sokat betegeskedett, a postai incidens után más probléma miatt került kórházba, ám testvére szerint a verés miatt rosszabbodott az állapota, és nem lehet kizárni, hogy szerepet játszott a halálában, ezért feljelentést tett.

Egy szeptemberi napon sorban állt a postán, amikor odalépett hozzá egy férfi, többször megütötte, majd meg is rugdalta

– elevenítette fel a közelmúlt szörnyűségét a testvér.

Kíméletlenül elbánt vele a támadója, nem ismert kegyelmet. Mentőt hívtak hozzá, bordatörést állapított meg az orvos. Hogy lehet ilyet tenni?!

Később, más probléma miatt, a sokat betegeskedő Danyi kórházba került, az intenzív osztályon kezelték.

Az ellene elkövetett támadás szerintünk hozzájárult ahhoz, hogy rosszabbodjon az állapota. Úgy gondoljuk, azt sem lehet kizárni, hogy mindez szerepet játszott a halálában. Feljelentést tettem a rendőrségen, remélem, hogy a hatóságok igazságot szolgáltatnak

– mondta Danyi Gyula a Blikknek.

Itthagyott minket Jenő, Annával, a testvéremmel nincs nyugodalmunk, nem ezt a halált érdemelte.

A rendőrség október 16-án rendelt el nyomozást súlyos testi sértés bűntettének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, ám úgy tudják, nem szeptemberben, hanem korábban történt a bántalmazás.

Forrás: Blikk, 24.hu

Címlapkép: Magyar Ökölvívó Szövetség

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.