A Békéscsaba 1912 Előre nem áll ki a listavezető Debreceni VSC elleni vasárnapi bajnoki összecsapásra a labdarúgó Merkantil Bank Liga 16. fordulójában.

A Debrecen nem ment bele a halasztásba, a Békéscsaba ki sem áll a vasárnapi rangadóra
Fotó: Facebook/Békéscsaba 1912 Előre

A békéscsabai együttes közösségi oldalán két nappal a találkozó előtt, pénteken közölte: a többségi tulajdonos és csapatorvos döntését követően kezdeményezték a mérkőzés elhalasztását, amit azonban ellenfelük írásban elutasított. Kiemelték:

mivel csapatukban 28-an jelenleg is pozitív koronavírusteszttel rendelkeznek, továbbá tartanak a bevethető fiatal játékosaik megfertőződésétől, illetve az előző hetek meccsterheléséből adódó sérülésveszélytől, inkább nem utaznak el Debrecenbe.

Hozzátették: a járvány miatt már az elmúlt fordulókra is tartalékosan tudtak csak kiállni, azóta pedig még több lett a pozitív tesztet produkáló játékosuk, már a megyei csapatuk, valamint az U17-es és U19-es keret tagjai közül is többen fertőzöttek.

A DVSC 15 mérkőzésen 34 pontot gyűjtött, amellyel vezeti az NB II tabelláját, négypontos előnnyel az egy mérkőzéssel kevesebbel rendelkező Budaörs előtt. A Békéscsaba 23 ponttal a nyolcadik, az együttes a legutóbb három fordulóban vereséget szenvedett.

Az OTP Bank Ligában hasonló ok miatt maradt el a péntekre kiírt DVTK-Újpest mérkőzés, a magyar szövetség versenybizottsága csütörtökön döntött arról, hogy a találkozó három pontját 3-0-s gólkülönbséggel a házigazda miskolciaknak adták.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
elgondolkodtató az MLSZ vonatkozó figyelme, engem Polt-ra emlékeztet!!! =))
Nessy
Ügyes! A DVTK így meccs nélkül megkapja a pontokat? Akadjon a torkukon!
justhpeter
@Nessy: Nem a DVTK a hibás, hanem az MLSZ, ami a fradi leányválalata.
namihami
Ez a kockázatmentes pontszerzés legegyszerűbb módja.
vacsi
Lehet, hogy végül a békéscsabaiak nyernek?!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.