A Békéscsaba 1912 Előre nem áll ki a listavezető Debreceni VSC elleni vasárnapi bajnoki összecsapásra a labdarúgó Merkantil Bank Liga 16. fordulójában.

Meccs nélkül verte fölényesen a Debrecen a Békéscsabát
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A békéscsabai együttes közösségi oldalán két nappal a találkozó előtt, pénteken közölte: a többségi tulajdonos és csapatorvos döntését követően kezdeményezték a mérkőzés elhalasztását, amit azonban ellenfelük írásban elutasított. Kiemelték: mivel csapatukban 28-an jelenleg is pozitív koronavírus-teszttel rendelkeznek, továbbá tartanak a bevethető fiatal játékosaik megfertőződésétől, illetve az előző hetek meccsterheléséből adódó sérülésveszélytől, inkább nem utaznak el Debrecenbe.

Hozzátették: a járvány miatt már az elmúlt fordulókra is tartalékosan tudtak csak kiállni, azóta pedig még több lett a pozitív tesztet produkáló játékosuk, már a megyei csapatuk, valamint az U17-es és U19-es keret tagjai közül is többen fertőzöttek.

A magyar szövetség versenybizottsága péntek délután már döntött arról, hogy a találkozó három pontját 3-0-s gólkülönbséggel a házigazda DVSC kapja meg.

A debreceniek így 16 mérkőzésen 37 pontot gyűjtöttek, amellyel vezetik az NB II tabelláját, jelenleg hétpontos előnnyel a két mérkőzéssel kevesebbel rendelkező Budaörs előtt. A Békéscsaba 23 ponttal a nyolcadik, az együttes így már sorozatban a legutóbb négy fordulóban maradt pont és szerzett találat nélkül.

Az OTP Bank Ligában hasonló ok miatt maradt el a péntekre kiírt DVTK-Újpest mérkőzés, a találkozó három pontját ott is 3-0-s gólkülönbséggel a házigazdák kapták.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Nagy jövedelem csekély kockázat mellett.
Intézze el a Kósa(Orbán), hogy senki ne álljon ki a haveri csapatok ellen.
És akár a bajnokság is zsebben lehet. Sőt, ha az UEFA és a FIFA is beáll a sorba, akkor a magyar csapatok előtt kitárulhat a világ.
voltmárjobbis
Ez ám a sportszerűség! Mint diósgyőr -Újpest.
Hánynom kell!
Nessy
Szégyeljék magukat! Sportszerűtlen banda a vezetőikkel együtt. Az MLSZ mi frászt csinál közben? Vagy ez az illiberális, fidesz féle tisztesség??? Remélem fair play díjat is kapnak ezért!
Mi az, hogy "fölényesen, meccs nélkül"?? Hány gólt írnak játék nélkül a javukra?
simmering73
A fair play-t hírből sem ismerik Kósavárosban. Csodálkozik ezen valaki?
sokanvagyunk
A debreceni törzsszurkolóknak még sok ilyen - fotelből nézett - élvezetes és látványos, fair play-díjas meccset kívánok..., csak a bérleteket azért vegyék ám meg!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.