A Hosszú Katinka vezette Iron a harmadik helyen végzett vasárnap a Duna Arénában zajló Nemzetközi Úszóliga (ISL) második elődöntőjének első napján.

Hosszú Katinka csapata harmadik helyen a Nemzetközi Úszóliga elődöntőjén

Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP

A magyarok közül az egyéni számokban a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú 200 méter háton (2:05.34 perc) és 200 méter vegyesen (2:08.91 p) is hatodik lett. Verrasztó Dávid 400 méter gyorson (3:46.73 p) hatodikként, míg 200 méter mellen (2:07.70 p) nyolcadikként végzett, míg Lobanovszkij Maxim 50 méter gyorson (21.02 másodperc) a negyedik helyen zárt.

A második elődöntőben az első napot követően a Cali Condors (282 pont) vezet az LA Current (255), az Iron (173), valamint a Toronto Titans (171) előtt.

Az első elődöntőből a Jakabos Zsuzsannával felálló címvédő Energy Standard, illetve a London Roar már biztosította helyét a döntőben. A Tokyo Frog Kings, valamint a Kapás Boglárkát, Telegdy Ádámot és Késely Ajnát is foglalkoztató NY Breakers viszont nem lesz ott a jövő heti fináléban.

Az ISL-sorozatban egy fordulóban egyszerre négy csapat küzd egymással. A lebonyolítás szerint minden csapatban 12-12 férfi és női úszó vehet részt egy viadalon, de két-két további versenyző is bevethető váltókban. Egy számban klubonként két úszó versenyez, a helyezések alapján pontokat kapnak a csapatok, így alakul ki a végső sorrend.

Az egyéni számokban 9, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1 pontot lehet szerezni alapvetően – ugyanakkor ha valaki bizonyos előnnyel nyer, akkor pontokat rabolhat a többiektől –, míg a váltók dupla szorzóval járnak. Az úgynevezett csillagszóró futamban pedig – amelyben az 50 méter gyorsot egymás után háromszor kell leúszniuk a versenyzőknek, de mindegyik végén feleződik a mezőny – akár triplázni is lehet.

A sorozat második szezonja a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött, tíz csapat részvételével a Duna Arénában zajlik. A Magyarországra érkező sportolóknak az amerikai sportligákhoz (NHL, NBA) hasonlóan "buborékban" kell élniük. Az alapszakaszban tíz fordulót rendeztek, az elődöntők után a négycsapatos fináléra jövő hétvégén kerül sor.

MTI

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nyírfa
Katinkának már nagyobb a füstje mint a lángja.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
jesz
Katinka! Ha lehet ne ilyesztgess minket...olyan harmatos eredményeket látunk tőled, hogy csak nézünk. A többiek, akik előtted érnek célba, azokat nem sújtja a karanténos semmittevés?

Mertugye ezt mertd mondani, hogy semmit nem csináltál hat hónapig..

Szóval léccí..nem viccelődni, húzz bele. Azt ígérted, még egy arany van benned(több nem lehetne? Mégha nem is olimpia)
Nyírfa
@Sámannus: Ha élete végéig versenyszerűen úszna, és mindent megnyerne, akkor sem tudnám becsülni, mert erkölcsileg könnyűnek találtatott.
Sámannus
Lehet,hogy én szőrösebb lelkű vagyok, de szerintem nincs lehetősége annyit magyarázkodni, hogy minden látószögből elfogadható legyen. Sok pénzből kell neki fenntartani a versenyzést, eközben időnként más érdekeknek is alá kell vetni magát. Legalábbis én ezt látva, nem vagyok hozzá annyira szigorú.
Sámannus
@Horizont: Korai a véleményed, mert nem tudod, hogy miken ment át, hol tart az edzésmunkája, mit vár el saját magától és a csapatától. Ezt még akkor is nehéz megtudni ha ezt valahol már lenyilatkozta, de még akkor is lehetnek más okai a történéseknek. Annyit gondolom elfogadhatunk, amennyiben az úszás a főfoglalkozása marad, korai bármit leírni előre. Egy-egy rövid időszakra ha kienged lehet ilyen visszaesés. Az olimpia elmaradása lehet az oka, és az alapozó tréningek az olimpia új időpontjához igazodhatnak, ezek olyan körülményt is jelenthetnek, hogy ma nem az időeredmények a fontosak.
Nyírfa
@Sámannus: Nem az úszás a gond, nem az eredmények elmaradása. Egyszer mindenki eléri a saját csúcspontját, ezen nincs mit csodálkozni, nem támasztok elvárásokat.
A probléma a gerinctelensége, a megjátszott hazafisága, a kapzsisága. Azt nem tudom, hogy millióból vagy milliárdból rendelkezik több százzal, de képes volt ingyen birtokba venni és kisajátítani a közpénzből épült Duna Arénát. Az nem övé, az a miénk. Szétcseszette volna Csillebércet, hogy állami kedvezményekkel, támogatásokkal, vagyis megint közpénzből létre hozhassa az akadémiáját , ami - ha elkészül, megvalósul egyáltalán -, neki tejel. Lefeküdt Orbánnak a pénzért, az üzletért. Meghurcoltatta Gyárfást. Mi van még a puttonyában?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.