A társbajnok FTC-Telekom 4-1-re győzött a Dunaújvárosi Acélbikák otthonában a jégkorong Erste Liga csütörtöki mérkőzésén.

A hazaiaknál ezúttal a második számú kapus, Pinczés Bendegúz kezdett, azonban már a 26. másodpercben az első lövés utat talált a kapujába: Nagy Gergő a palánk mellől, jobbról volt eredményes.

Ahogy rendezte sorait a Dunaújváros, az első emberelőnyéből egyenlített a 7. percben, David Mazurek közeli kísérletét Arany Gergely elsőre mg védte bottal, ám a kipattanóra már nem ért oda. Öt perc múlva Sági Martin egy szép csellel tisztára játszotta magát, majd fonákkal nem hibázott, a pakk Pinczés honalja alatt került a hálóba.

A szünet után bátrabban játszottak az Acélbikák, azonban a harmad második felében kétszer gólt kaptak. Előbb Hajós Roland ütötte be Keaton Ellerby pazar passzát, majd Németh Attila – miután volt egy kapuvason csattanó lövése is – a 39. percben középről a léc alá emelt.

A záró játékrészben magabiztosan őrizte előnyét a fővárosi együttes, jól védekezett, és ha kellett, Arany védett. A hajrában kettős emberelőnyben játszott az FTC, gólt nem szerzett, ugyanakkor Pinczés lepkés kesztyűvel a meccs legnagyobb védését produkálta, így maradt az 1-4.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.