A magyar női kézilabda-válogatott 28-27-re nyert Svédország vendégeként Európa-bajnoki felkészülési mérkőzésen, szombaton Trollhättanban.

A két együttes vasárnap 15.30-tól ismét megmérkőzik egymással.

Eredmény:

Svédország-Magyarország 27-28 (14-12)

A találkozó 15 perccel később kezdődött, mert a csarnokban a bemelegítés során szétrobbant egy üvegből készült kosárlabdapalánk.

A svédek az elmúlt években remekül szerepeltek a nagy tornákon: a 2014-es Európa-bajnokságon harmadikok, a 2016-os olimpián negyeddöntősök, egy évvel később a világbajnokságon negyedikek voltak.

Idei első mérkőzését támadásban és védekezésben is remekül kezdte a magyar csapat, ezért a hazaiak szövetségi kapitánya tíz perc után időt kért (2-6). Ezt követően mindkét kapu előtt pontosabban kézilabdáztak a svédek, így újabb tíz perc elteltével már a vendégek szakmai stábjának kellett időt kérnie (7-9). A skandinávok egy 6-0-s sorozat végén – a meccs során először – átvették a vezetést, mivel a magyarok tíz percig nem találtak a hálóba, a beálló körüli védekezésük és a saját beállóik megjátszása is gyengén működött.

A szünetben 14-12 volt az állás, majd a második félidőben végig szorosan alakult az eredmény, mindkét oldalon több hiba csúszott a játékba. Egészen az ötvenedik percig kellett várni, hogy a magyar együttes visszavegye a vezetést (23-24). A házigazdák az utolsó percben az egyenlítésért támadtak, de mivel nem jártak sikerrel, a magyar válogatott 28-27-re nyert.

A két együttes 26. egymás elleni találkozóján a magyarok négy-négy vereség és döntetlen mellett 18. alkalommal győztek.

A dániai Európa-bajnokságon a magyar együttes a koldingi C csoportban jövő pénteken Horvátországgal, vasárnap Szerbiával, majd december 8-án a világbajnok Hollandiával játszik. A csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.