A magyar szövetség (MOKSZ) másodjára is elhalasztotta a rövidpályás-gyorskorcsolyázók országos bajnokságát, amelyet így szeptember után december 18. és 20. között sem rendeznek meg.

Másodjára is elhalasztották a rövidpályás-gyorskorcsolyázók ob-ját
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

"Igen erősen begyűrűzött a koronavírus az olimpiai keretbe. Akadnak olyanok, akik másodjára fertőződtek meg"

- indokolta a döntést a MOKSZ honlapján Telegdi Attila, a gyorskorcsolya ágazat sportigazgatója.

Hozzátette, nincs értelme úgy megrendezni egy országos bajnokságot, hogy azon a mezőny legjobbjai nem tudnak elindulni, éppen azok, akik a végső győzelemre is esélyesek lennének. Még ennél is nagyobb súllyal esett latba az, hogy a fertőzés után szigorú protokoll vár mindenkire: a visszatéréshez idő kell, azt nem szabad siettetni.

"Ki kell várni az orvosok által előírt időt, így a magyar bajnokság idejére sokan még nem lennének hadra foghatók"

- magyarázta Telegdi. Hozzátette, az ob ráadásul válogató az Európa-bajnokságra, márpedig szeretnék mindenkinek megadni az esélyt a csapatba kerülésre.

A sportvezető kifejtette, az újabb halasztás nem jelent törlést, mindenképpen szeretnék megrendezni a viadalt, amelynek jelenleg keresik a megfelelő időpontot.

Miután a vk-sorozat mind a hat állomását törölték már, a rövidpályás-gyorskorcsolyázók programjában két nemzetközi viadal maradt: január 22. és 24. között a lengyelországi Gdanskban sorra kerülő Európa-bajnokság és március 5. és 7. között a hollandiai Dordrechtben a világbajnokság.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.