A Ferencváros 3-0-s vereséget szenvedett az FC Barcelonától a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek ötödik fordulójában szerda este a Puskás Arénában.

Simán verte a Ferencvárost a Barcelona
Somalia (b2), a Ferencváros játékosa fejel a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének ötödik fordulójában játszott Ferencváros – FC Barcelona mérkőzésen a Puskás Arénában 2020. december 2-án. MTI/Szigetváry Zsolt

A négyest továbbra is százszázalékos teljesítménnyel vezető katalánok gyorsan eldöntötték az összecsapást, hiszen Antoine Griezmann, Martin Braithwaite és Ousmane Dembélé találataival kevesebb, mint fél óra játék után már 3-0-ra vezettek, és biztosan megtartották előnyüket. A magyar bajnok először nem szerzett gólt a BL főtábláján.

A rosszabb gólkülönbségével negyedik Ferencváros jövő kedden az ukrán Dinamo Kijev otthonában zárja a csoportkört, a találkozó tétje a kvartett harmadik helye, azaz az Európa-liga legjobb 32 csapata közé kerülés lesz. A győztes lesz a harmadik, a döntetlen a hazaiaknak kedvez, kivéve ha 3-3, vagy még több gólos.

Bajnokok Ligája, G csoport, 5. forduló:

Ferencváros-FC Barcelona (spanyol) 0-3 (0-3)

Puskás Aréna, zárt kapus, v.: Alkeszej Kulbakov (fehérorosz)

gólszerzők: Griezmann (14.), Braitwaite (21.), Dembélé (28., 11-esből)

sárga lap: Frimpong (27.), illetve Busquets (29.), Griezmann (53.), Trincso (70.)

Ferencváros:

Dibusz – Botka, Blazic, Frimpong, Dvali, Heister (Lovrencsics, 64.) – Sigér (Laidouni, 64.), Somalia (Haratin, 81.) – Isael, Uzuni (Baturina, 71.) – Nguen (Mak, 71.)

FC Barcelona:

Neto – Dest, Mingueza, Lenglet, Jordi Alba (Junior Firpo, a szünetben) – Busquets (de Jong, a szünetben), Pjanic – Trincao, Griezmann (Ricardo Puig, 65.), Dembélé – Braithwaite (De La Fuente, 80.)

I. félidő:

14. perc: Dembélé Botka lábai között ugratta ki Jordi Albát a bal oldalon, a védő centerezését a rövidnél érkező Griezmann csodálatos mozdulattal, sarokkal továbbította a hálóba, a labda Dibusz lábai között talált utat a kapuba (0-1).

21. perc: Dembélé könnyedén húzott el Botka mellett, tökéletes középre adását pedig Braithwaite négy méterről becsúszva a bal alsó sarokba lőtte (0-2).

28. perc: Braithwaite ugrott ki a leshatáron, betört a 16-oson belülre, Frimpong pedig hátulról szabálytalankodott vele szemben. A büntetőt Dembélé a jobbra vetődő Dibusz mellett a kapu bal oldalába lőtte (0-3).

Azonnal beszorult a Ferencváros, a zöld-fehérek saját 16-osuk előteréből is csak komoly nehézségek árán tudták kihozni a labdát. Braithwaite gyorsan vezetést szerezhetett volna a katalánoknak, de közelről hibázott. Így sem kellett sokat várni az első vendéggólra, a 14. percben a világbajnok Griezmann egy gyönyörű sarkazással vette be Dibusz kapuját. A spanyol csapat a következő negyed órában eldöntötte az összecsapást, előbb Braithwaite lőtt közelről a hálóba, majd az általa kiharcolt büntetőt Dembélé értékesítette.

Nem sokkal a fordulást követően Nguen révén először került helyzetbe a Ferencváros, amely jóval kisebb nyomás alatt futballozhatott, ugyanis a Barcelona már közel sem annyira erőltette úgy letámadást, mint az első félidőben. A hazaiak a csereként pályára lépő Baturina fejesénél jártak a legközelebb a gólhoz, de Neto könnyedén hárított. A hajrában könnyedén labdázgatott a Barcelona, és még el is puskázott néhány helyzetet, így az eredmény nem változott.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Igazi 35 perces meccs volt. Aztán a második félidőre a Barca már lezuhanyozva jött ki. Kicsit (nem is kicsit) ez már a Fradi besorolását is jelezte.
A Fradi pedig felmérhette, hogy egy nemmagyar bajnokságban játszó ellenfél ellen a ""Tökmagok, Bájgumik, Fikuszok"" mennyit érnek. Bérezéstől függetlenül. Aztán jött még az agrár csere, Tökmag helyett Mák.
És most még a 92. perc is nyomasztotta szegény Fradit. Eddig mázlija volt a hosszabbítással, most az se segített.
RonaGyuri
ugyan fél óra után esett le nekik a tantusz, hogy csak Budapest! =))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.