Valtteri Bottas, a Mercedes finn versenyzője nyerte a Forma-1-es Szahíri Nagydíj szombati időmérő edzését, így a vasárnapi futamon ő rajtolhat majd az élről.

A 31 éves pilótának ez az idei ötödik és pályafutása 16. pole pozíciója.

Bottas nyerte a Szahíri Nagydíj szombati időmérőjét

Bottas mögött csapattársa, a koronavírussal fertőzött, immár hétszeres világbajnok Lewis Hamiltont helyettesítő brit George Russell zárt másodikként, míg harmadikként Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzője végzett.

Russell mindössze 26 ezredmásodperccel maradt el a leggyorsabb körében Bottastól, és Forma-1-es pályafutása során, azaz 36 versenyhétvége után először "kapott ki" az időmérőn aktuális csapattársától.

A monacói Charles Leclerc remek köridőt teljesített a gyenge Ferrarival, és negyedik lett, míg az orosz Danyiil Kvjat a hatodik rajtkockába kvalifikált az Alpha Taurival.

Az F1-ben most bemutatkozó versenyzők közül a Russellt a Williamsnél helyettesítő brit Jack Aitken a 18., míg az elmúlt vasárnap elszenvedett balesete után felépülőben lévő Romain Grosjeant "pótló" brazil Pietro Fittipaldi a Haas volánja mögött a 20. lett az időmérőn.

A 87 körös Szahíri Nagydíj vasárnap 18.10 órakor kezdődik.

(MTI)

(MTI/EPA/Reuters/Hamad I Mohamed)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

jesz
futamot kell nyerni, nem időmérőt...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.