Rengeteg szurkoló várja, hogy a magyar futball első számú játékosa, Szoboszlai Dominik bemutatkozhasson új csapatában, a német RB Leipzigben. Erre januárban egy sérülés miatt nem kerülhetett sor, a február viszont elhozhatja a várva várt pillanatot.

Hosszas találgatás, rengeteg átigazolási pletyka után decemberben dőlt el, hogy Szoboszlai Dominik a német RB Leipzignél folytatja pályafutását. Az első számú magyar tehetségből csakhamar az első számú magyar labdarúgóvá váló középpályás az osztrák Red Bull Salzburgot hagyta ott a német testvércsapatért, amely 20 millió eurót fizetett érte – soha, egyetlen magyar játékosért sem adtak ennyit. A Magyar Sportújságírók Szövetsége által az év férfi sportolójának megválasztott Szoboszlai körül évek óta nagy a felhajtás, ekkora azonban még sohasem volt, hiszen mindenki arra vár a decemberi bejelentés óta, hogy tétmeccsen is magára húzhassa új együttese mezét. Erre azonban egyelőre még nem kerülhetett sor.

Lemaradt a Dortmundról

Az eredeti tervek arról szóltak, hogy a középpályás a Dortmund elleni bajnokin, január 9-én kaphat először lehetőséget, ami hatalmas durranás lett volna. Az ellenfélnél ugyanis épp az az Erling Braut Haaland a legnagyobb sztár, aki bő egy éve még Szoboszlai passzaiból lőtte a gólokat Salzburgban. Izgalmas lett volna látni, hogy a korábbi csapattársak miként üdvözlik egymást, majd mire mennek a pályán, immár ellenfélként, ezt azonban egy izomsérülés megakadályozta. Szoboszlai nem játszhatott, Haaland igen, lőtt is két gólt, a Dortmund pedig 3–1-re legyőzte a lipcseieket. Egyelőre így nehéz fogadni arra, mikor lép pályára és lő gólt új csapatában a magyar sztár – ha azonban valaki mégis megpróbálkozik ezzel, használja ki az olyan lehetőségeket, amit például egy üdvözlő bónusz nyújt ilyen esetben.

Fájdalomcsillapítók után

Hogy mikor játszhat lipcsei mezben Szoboszlai? Egészen jó esély van a februári debütálásra. Azt korábban már bejelentették, hogy az izomsérülése miatt a január teljesen kiesik, ám szerencsére nincs akkora gond, amely többhónapos tétlenségre kárhoztatná a focistát. Ebben nincs meglepetés, éppen Szoboszlai mondta el, hogy az utolsó meccsein már Salzburgban is fájdalomcsillapítókkal játszott. Ez hosszú távon semmiképp sem fenntartható, így hagyni kellett neki időt a gyógyulásra, regenerálódásra.

Különleges kezelés segíti

A játékos három hét pihenőt tippelt, ez január végén letelik. A februári visszatérést támasztja alá, hogy olyan ember kezeli a sérülését, aki mindent tud annak jellegéről. Szoboszlai ugyanis a problémával visszautazott Salzburgba, ahol Franz Leberbauer vette kezelésbe – a szakember nevéhez több kisebb futballcsodát is társítanak, egy különleges eljárással ugyanis képes jelentősen lerövidíteni a felépülési időt. Ezt a megoldást Leberbauer évtizedek óta fejleszti, és minden izomsérülésre kiválóan alkalmazható, azaz a magyar válogatott csillagának is segítséget nyújthat. Ha hiszünk ebben, és miért ne hinnénk, akkor már elérhető közelségben van Szoboszlai első meccse a német Bundesligában.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kokopelli
A Dortmund-nak kész "1a" játékos kell! A Bayern az igazi level nekik! Minden más csak "alfarhang"!
kokopelli
A csórikám vederből cseberbe esett,ugyanis, a Lipcsei és a Salzburgi csapat is Red Bull "kézben" van,és a
váltás nem kerül semmibe! A két klub tk. parkolópálya is egy tulajjal!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.