A címvédő Győri Audi ETO KC 26-21-re nyert a montenegrói Buducnost Podgorica otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének hatodik fordulójából péntekre halasztott mérkőzésen.

A győriek a BL-ben rekordot jelentő 49 mérkőzésből álló, 2018 januárja óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhetnek. Az elmúlt három évben 42 győzelem és hét döntetlen a mérlegük.

Eredmény:

csoportkör, a 6. fordulóból elhalasztott mérkőzés, B csoport: Buducnost Podgorica (montenegrói)-Győri Audi ETO KC 21-26 (8-14)

A montenegróiak keretéből többek között Andrea Lekic és Valerija Maszlova is hiányzott, ráadásul Bojana Popovic vezetőedző sem lehetett jelen a találkozón koronavírusos megbetegedés miatt.

A hazaiak a kilencedik percben, 5-0-s győri vezetésnél szerezték első góljukat, másodszor pedig a 15. percben találtak be. A vendégek támadójátéka sem volt tökéletes, viszont remekül védekeztek, elsősorban ennek köszönhették fölényes vezetésüket (10-2). A meccs harmadánál a montenegróiak elveszítették Ema Ramusovicot, akinek felrepedt a bőr a szeme alatt, amikor Estelle Nze-Minko könyöke eltalálta. Az ETO francia irányítója megúszta büntetés nélkül az esetet. A Győr többször is támadhatott a tízgólos különbségért, ám a hajrában öt percig nem volt eredményes, így a szünetben 14-8 volt az állás.

A második felvonásban hat és fél percet kellett várni az első győri gólra, és mivel a Buducnost Podgorica ezt egy 4-1-es sorozattal használta ki, már csak három találat volt a vendégek előnye. Az alacsony színvonalú mérkőzés folytatásában is sok volt a hiba mindkét oldalon, ám a vendégek magabiztos sikere nem forgott veszélyben.

A győriek legeredményesebb játékosa Estelle Nze Minko volt, aki 11 lövésből hat gólt lőtt. Veronica Kristiansen ötször talált be. A hazaiaknál Jovanka Radicevic tíz kísérletből hatszor volt eredményes. A Vác korábbi, a Buducnost jelenlegi kapusa, a brazil Barbara Arenhart 38, a győriek francia hálóőre, Amandine Leynaud pedig 36 százalékos védési hatékonysággal rukkolt elő.

A két csapat 23. egymás elleni tétmérkőzésén három vereség és négy döntetlen mellett 16. alkalommal nyert a Győr.

A nyolc győzelemmel és négy vereséggel csoportjában listavezető ETO jövő szerdán a Ferencvárost fogadja bajnoki rangadón, jövő szombaton pedig a horvát Podravka Koprivnica otthonában folytatja szereplését a BL csoportkörében.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.