Az Újpest 3-1-re nyert az MTK vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának szombati játéknapján, ezzel elmozdult a kieső zónából.

OTP Bank Liga, 20. forduló:

MTK Budapest-Újpest FC 1-3 (1-3)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, zárt kapus, v.: Solymosi

gólszerzők: Varga R. (4.), illetve Simon K. (28.), Mitrovic (32.), Stieber (42.)

sárga lap: Herrera (57.), illetve Stieber Z. (31.), Antonov (58.), Onovo (84.)

MTK Budapest:

Mijatovic – Alho (Ikenne-King, 64.), Varju, Nagy Zs., Herrera (Perkovic, 64.) – Kata (Bíró, 86.), Cseke (Palincsár, a szünetben), Mezei Sz. – Varga R. (Prosser, 64.), Miovski, Schön

Újpest:

Banai – Pauljevic, Kastrati, Ristevski, Antonov – Csongvai, Onovo – Simon, Mitrovic (Katona, 89.), Stieber Z. (Mucsányi, 88.) – Tallo (Beridze, 90.)

November 1-jén 4-0-ra nyert az MTK a koronavírusos megbetegedések miatt nagyon tartalékos Újpest vendégeként, azt követően, hogy a mérkőzés elhalasztásába az ellenfél vezetősége nem egyezett bele.

Ezúttal a dobogós helyezésekért harcoló MTK kezdte aktívabban a találkozót, és az újpesti védelem bizonytalanságát kihasználva korán vezetést szerzett Varga Roland életerős találatával. A félidő derekán a magára találó Újpest előbb egy nagy lehetőséget herdált el, majd négy perc leforgása alatt fordított: Simon Krisztián idénybeli hatodik gólját egy távoli bombából szerezte, majd Nikola Mitrovic már a vezetést szerezte meg a lila-fehéreknek. A szünet előtt Milan Mijatovic védett bravúrral, ám ez sem volt elég ahhoz, hogy ne kétgólos újpesti előnnyel vonuljanak pihenőre a felek: Stieber Zoltán közelről volt eredményes.

A fordulás után is akadtak kisebb lehetőségek mindkét kapu előtt, ám a cserékkel frissítő MTK nem tudott közelebb zárkózni az alacsonyabb iramú félidőben. Így a kiesés elkerüléséért harcoló lila-fehérek télen kinevezett vezetőedzőjükkel, a német Michael Oenninggel első pontjaikat szerezték meg.

(MTI)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.