A Leicester City házigazdaként 3-1-re megnyerte a címvédő Liverpool FC elleni rangadót az angol labdarúgó-bajnokság 24. fordulójának szombati játéknapján.

Sorozatban harmadszor kapott ki a Liverpool, ezúttal a Leicestertől

Fotó: AFP

A hazaiak a tabella harmadik helyén álltak, a vendégek pedig negyedikek voltak a forduló előtt. A címvédő keretéből Divock Origi, Ben Benies, Virgil van Dijk, Joe Gomez, Joel Matip, Fabinho, Diogo Jota és Naby Keita is hiányzott, ráadásul a 17. percben sérülés miatt James Milnert is le kellett cserélni.

A 67. percben a hazaiak védelmi megingását követően Mohamed Szalah szerzett vezetést a Liverpoolnak. A 78. percben James Maddison egyenlített, miután a tizenhatos oldalvonalától elvégzett szabadrúgásába nem ért bele senki, így utat talált a labda a hosszú alsó sarokba. Három perccel később a kapujából messzire kifutó Alisson Becker hibáját kihasználva Jamie Vardy volt eredményes, a 85. percben pedig a fellazuló liverpooli védelemnek köszönhetően Harvey Barnes eldöntötte a meccset.

A Leicester kapusa, a dán Kasper Schmeichel sorozatban századik, összesen 233. alkalommal védett az angol élvonalban.

A Leicesternek ezt megelőzően legutóbb 2017-ben sikerült legyőznie riválisát, azóta hétből hatszor a Liverpool nyert egy döntetlen mellett. A címvédő sorozatban harmadszor kapott ki a Premier League-ben – a múlt héten a Brighton és a Manchester City ellen sem sikerült pontot szereznie –, erre pedig legutóbb 2014 őszén volt példa, amikor éppen Brendan Rodgers, a Leicester City mostani trénere volt a Liverpool vezetőedzője.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Akkor is:: Hajrá Liverpudliak!
Volt is, lesz is jobb!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.