A skót Alex Ferguson lett minden idők legjobb edzője a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS), amely az elmúlt negyedszázadban klubedzőként és válogatott szövetségi kapitányként elért eredmények együttes figyelembe vételével készítette el a listát.

Sir Alex Ferguson lett minden idők legjobb fociedzője

Fotó: AFP

A csütörtökön közzétett rangsor első helyét 257 ponttal foglalja el Ferguson a portugál José Mourinho (226) és a francia Arsene Wenger (211) előtt.

Az idén, december 31-én 80 esztendős skót szakember 1974-től 2013-ig dolgozott edzőként, az IFFHS kimutatása szerint 2153 meccsen ült a kispadon. Szülőhazájában több klubcsapatnál is ténykedett, rövid ideig pedig a skót válogatottat is irányította, majd karrierjéből 26,5 évet a Manchester United menedzsereként töltött el sikert sikerre halmozva az angol együttessel.

Az MU történetének leghosszabb ideig hivatalban lévő edzőjeként 38 trófeát nyert, ebből kettő volt Bajnokok Ligája-győzelem, 13 Premier League- és öt FA Kupa-elsőség. Sir Alex Ferguson, akit II. Erzsébet királynő 1999-ben a labdarúgásért tett szolgálataiért lovaggá ütött, 2013. május 8-án jelentette be visszavonulását.

Forrás: MTI

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Reméljük, hogy ő nem fog zsíroskenyérre szorulni a panelban. Az magyar ""sztáredző-sors"".

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.