A francia sportminiszter magyarázatot vár miként fertőződhetett meg koronavírussal a keret 11 játékosa és a stáb több tagja.

Sajtóhírek szerint február 6-án, amikor Rómában játszott a válogatott, a keret több tagja is elhagyta a nemzeti együttes "buborékját" és gofrit evett az olasz fővárosban.

Francia rögbisek Rómában gofriztak, most nem elég, hogy Covidosok meg is büntetik őket
Kép:Pixabay

Roxana Maracineanu francia sportminiszter elmondta, hogy visszavonja a rögbiválogatott mentességét a járványügyi szabályok alól, ha sürgősen nem kap elfogadható magyarázatot arra, miként fertőződhetett meg koronavírussal a keret 11 játékosa és a stáb több tagja.

Bernard Laporte, az FFR elnöke szerint senki nem vonható felelősségre a történtek kapcsán, ezzel azonban nem értett egyet Maracineanu. 

A sportminiszter kiemelte:

az FFR elnöke a torna előtt ellátogatott hozzá, és szigorú protokollt mutatott be, valamint ígéretet tett arra, hogy azt a válogatott játékosok betartják. Most, hogy látják, mi történt, alapos vizsgálatot és elfogadható magyarázatot vár. Hangsúlyozta: amennyiben ez nem történik meg, a válogatottnak adott mentesség érvényét veszti, a csapat pedig kénytelen lesz visszalépni az idei tornától.

A franciák a program szerint a skótokon kívül még az angoloknál vendégeskednek március 13-án, majd zárásként egy héttel később a walesieket fogadják.

Nem emlékszem olyanra a protokolljukban, hogy a játékosok a szállodát elhagyva kimehetnek a városba gofrit enni, majd tesztelés nélkül visszatérhetnek a válogatott buborékjába

- mondta Maracineanu.

Forrás:MTI
Címlapkép:Pixabay

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.