Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor is döntőbe jutott vasárnap 1000 méteren a rövidpályás-gyorskorcsolyázók hollandiai Dordrechtben zajló világbajnokságán.

Bejutottak a döntőbe a Liu fivérek 1000 méteren

Vincent Jannink / ANP / AFP

Az 500 méter friss világbajnoka, Liu Shaoang rendkívül magabiztosan lépett tovább a negyeddöntős futamából: eleinte a harmadik pozícióban helyezkedett, majd egyetlen kigyorsítással élre állt, vezető helyét pedig már nem adta át a célig. Bátyjának, Liu Shaolin Sándornak sem okozott gondot a negyeddöntő, ugyanis féltávnál az izraeli Vladislav Bykanovot megelőzve feljött az 1500-on győztes kanadai Charles Hamelin mögé, továbbjutó helyüket pedig utána már nem fenyegette veszély.

A Liu fivéreknek az elődöntő sem jelentett különösebb kihívást. A 22 éves Liu Shaoang korán élre állt, a riválisoknak pedig esélyt sem adott az előzésre. 25 esztendős testvére egyetlen manőverrel két ellenfelét megelőzve került az élre, a veterán Hamelin nem hagyta annyiban, de csatájukban a tengerentúli versenyző húzta a rövidebbet, mivel megbillent, így nem jutott tovább.

Jászapáti Petrát rögtön az első negyeddöntős futamban jégre szólították. A 22 éves szegedi versenyző a futam elején a biztos továbbjutást jelentő első és második pozícióban helyezkedett. A táv második felében az orosz Jekatyerina Jefremenkovát követte és javarészt a védekezésre összpontosított, az olasz Cynthia Mascitto három előzési kísérletét és megakadályozta, így a legjobb tíz közé került. Az elődöntőben negyedikként korcsolyázott Jászapáti, aki Jefremenkova hibáját kihasználva végül harmadik lett, de időeredménye lassúnak bizonyult a fináléhoz, azaz a kisdöntőben szerepelhet majd.

Vasárnap az 1000 méter küzdelmei után a 3000 méteres szuperdöntők és a staféták fináléi szerepelnek a programban.

Forrás: MTI

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.