Eddig összesen 271 sportoló és 190, a felkészülésüket segítő szakember kapott legalább egy dózis koronavírus elleni vakcinát írja a 444.

Érdekes, már több száz olimpikon kapta meg a Pfizer oltást
Kép:Pixabay

A Telex kérdezte meg Magyar Olimpiai Bizottságot (MOB), hogy hogy állnak az idei tokiói nyári olimpiára és a 2022-es pekingi téli olimpiára készülő sportolók oltásával, amit január végén kezdtek el.

Eddig huszonhét különböző sportágból oltottak be sportolókat, többek között kézilabdázókat, atlétákat, vízilabdázókat, vitorlázókat, úszókat.

Első körben egy 868 fős listát állított össze a MOB, amire az összes olyan sportoló felkerült, akinek esélye van az olimpiai részvételre.

A MOB az Orbán Viktor miniszterelnöknek küldött levelében kérte az olimpikonok „mihamarabbi” oltását, a kormány pedig támogatta a kezdeményezést. A sportolók egyébként a nyilvánosság számára ismert oltási tervben külön nem szerepelnek. Az indoklás a soron kívüli oltásra az, hogy a fertőzés nagyban befolyásolhatja felkészülésüket, illetve később a teljesítményüket, a betegség miatt hetekre kieshetnek az edzésmunkából.

A sportolókat a Pfizer-BioNTech és a Moderna vakcinájával oltják. 

Forrás:444/Telex
Címlapkép:Pixabay

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Szalay Miklós
Egy nem szokványos elemzés a profi sport társadalmi szerepéről, pozitívumairól, negatívumairól:

www.egyvilag.hu/index.shtml#sport

Ui. Kár, hogy nem a kínait adták be nekik, az még jó is lett volna az oltási hajlandóság növelése szempontjából.
jesz
aki a pár száz élsportoló soronkívüli oltásán rugózik, az szarjon sünt..

ugyanis naponta ezerszám jönnek át Ukrajnából oltakozók, akik nem itt fizetnek adót, csak a kinyalt nyugdíjukat veszik fel (tolmáccsal akár)...
...na ők ugye nem probléma? érdekes, erről senki nem akar tudni, hallani.. Gyurcsánynak ott kellene állni a határon, és tiltakozni..de Gyurcsány inkább Brüsszelből osztja az észt...a többi ellenzékiről már nem is beszélve...mind kussban van.
istván irén
Ha a sportoló nem megy az olimpiára attól senki nem hal éhen ha a pék nem süt kenyeret...sorolhatnám ki az aki ezerszer fontosabb hasznosabb a társadalomnak, mint a hülye sportolók

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.