Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig magyar válogatott labdarúgója várhatóan májusban végezhet ismét teljes értékű edzésmunkát.

Rossz hír érkezett Szoboszlai Dominik állapotáról
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A sérült játékos állapotáról menedzsmentje, az EM Sports Consulting adott tájékoztatást pénteken a közösségi oldalán. Kiemelték: a középpályás kezelése megfelelő ütemben halad, azonban a sérülés helye és jellege miatt fokozott türelemre van szükség. Ezzel együtt Szoboszlai készülhet a júniusi Európa-bajnokságra is.

A középpályás legutóbb december 20-án, még a Salzburg együttesében lépett pályára, akkor a Wolfsberger AC elleni 3-2-re elveszített hazai bajnoki összecsapáson 81 percet játszott. Az őszi idényben osztrák csapatában 22 mérkőzésen kapott lehetőséget.

Szoboszlait a téli átigazolási időszakban szerződtette az RB Leipzig – ahol válogatott társaival, Gulácsi Péterrel és Willi Orbánnal szerepelhet egy klubban –, de ágyéksérülése miatt azóta sem tudott bemutatkozni. Érkezését követően a lipcseiek 16 összecsapásáról hiányzott már eddig.

A Bundesliga utolsó fordulóját a május 22-i hét végén rendezik. A részben budapesti rendezésű Eb-n a társrendező magyarok a címvédő Portugália ellen kezdik meg szerelésüket június 15-én. Négy nappal később a világbajnok franciákkal találkoznak szintén a Puskás Arénában, majd 23-án az esélyesek közé sorolt németek vendégei lesznek Münchenben.

Forrás: MTI

Címlapkép: MTI/Illyés Tibor

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Inkább beteget jelent. Csak azért, hogy ne kelljen beégnie ebben a csapatban.
Pusztán próbál egérutat keresni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.